Hjem Nyheter Nkom ber teleselskapene om mobildugnad for Ukraina

Nkom ber teleselskapene om mobildugnad for Ukraina

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den russiske aggresjonen fortsetter å ødelegge den ukrainske infrastrukturen og rammer sivilbefolkningen brutalt. Nå oppfordres teleselskapene til en felles dugnad.

Det er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) som har tatt initiativ til at også den norske ekombransjen kan bidra med utstyr til Ukraina. 

Les også: Energikrise og Ukraina preget statsministerens nyttårstale 

Fungerende direktør i Nkom, Marianne Øhrn Johannessen sier hun er overbevist om at de norske teleselskapene vil bidra til den felles dugnaden det nå inviteres til. 

— Kraftbransjen har allerede gått foran med et godt eksempel ved å sende utstyr for å reparere ødelagt infrastruktur som følge av krigen. Vi er trygge på at også norske teleselskaper ønsker å bidra til å gjenoppbygge og styrke telekommunikasjonen i landet, sier Øhrn Johannessen i en pressemelding fra Nkom.

Les også: Ukraina: Hjemløse hunder og katter står pent og pyntelig i kø ved matstasjonene frivillige har satt opp i de frigjorte byene

De ukrainske telekommyndighetene har oversendt en detaljert liste over utstyr de har behov for, og Øhrn Johannessen understreker at det er viktig at det som oversendes til Ukraina er basert på det behovet de har, og at det er et velfungerende mottaksapparat for det.  

— Vi vet at ukrainerne, i tillegg til nettverksutstyr, også har behov for mobile basestasjoner (COW) og generatorer for å opprettholde kommunikasjonsevnen når annen infrastruktur er utilgjengelig. De er i utgangspunktet interessert i europeisk utstyr, men dersom det finnes nytt og velfungerende 4G-utstyr fra andre leverandører kan det også være aktuelt for dem å bruke i denne fasen. I tillegg trengs det også forbrukerelektronikk som WiFi-rutere, mobiltelefoner og bærbare PC-er. 

Les også: Oppblåsbare kuvøser redder premature babyer i krigsherjede Ukraina

Transporten av utstyr vil skje i regi av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som sender forsendelser ukentlig. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com