Hjem Dyr Nok en reisegigant slutter å selge fangede delfiner som turistmagneter

Nok en reisegigant slutter å selge fangede delfiner som turistmagneter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Reisegiganten Expedia har forbudt salg av ferier som involverer delfiner og hvaler i fangenskap.

The Mail on Sunday skriver at reisegigantens beslutning om å ikke lenger selge feriereiser som involverer at delfiner og hvaler blir holdt i fangenskap kommer etter hardt press fra en rekke fremtredende personer.

Kona til den britiske statsministeren, Carrie Johnson, er blant de som har stått i spissen for å få slutt på at feriegjester underholder seg med å svømme rundt med fangede delfiner og hvaler, eller ser dem utføre triks.

Johnson og de andre som står bak kampanjen håper nå at andre reiseselskaper vil følge etter.

Expedias nettside har rundt 3,3 millioner ferielystne briter på besøk hver måned. En talsmann for nettstedet bekrefter at de nå forbyr aktiviteter som har interaksjoner med eller opptredener av delfiner, hvaler og andre sjødyr i fangenskap.

Allererde i 2019 bestemte TripAdvisor seg for at de ikke lenger vil ikke selge billetter til attraksjoner som avler, importerer eller fanger hvaler, delfiner og niser for offentlig framvisning. Dette meldte The New York Times ifølge Dagbladet.

Selskapet har forbudt salg til attraksjoner og arrangementer i parker og akvarier over hele verden, inkludert SeaWorld, som har lokaliteter i Florida, Texas og California, Loro Parque i Spania og Georgia Aquarium.

Dagbladet skriver videre at retningslinjene om sjøpattedyr kom i forlengelsen av at TripAdvisor fra 2016 avsluttet salget av billetter til opplevelser der reisende har fysisk kontakt med fangede ville dyr, som elefantridning og tigerkos.

Dyrevernsorganisasjonen Anima forteller at over en halv million dyr i dag lider på grunn av turisme.

De har blant annet skrevet om spekkhoggerne i Loro Parque som lever under forferdelige forhold.

– I parken tar de ikke hensyn til dyrenes naturlige behov, noe som fører til stress, frustrasjon, angst og sykdom, skriver Anima.

Forholdene i parken og behandlingen av dyrene, gjorde at spekkhoggerne Keto ikke klarte mer. Spekkhoggerens frustrasjon kostet livet til treneren hans.

Keto angrep og drepte treneren Martinez under den daglige treningen. Det viste seg at Keto gjentatte ganger ikke hadde fått belønning, fordi han ikke utførte triksene riktig.

Da han etter flere forsøk ikke fikk belønning (mat) som han var blitt vant til, angrep han Martinez og trakk han ned på bunnen i det tolv meter dype bassenget. Der ble Martinez liggende med store skader fra en sulten og mishandlet spekkhogger.

Dyrevernsorganisasjonen skriver at denne tragiske hendelsen tydelig viser at forholdene i Loro Parque er farlig for både dyr og mennesker.

– Store dyr i små basseng blir drevet til vanvidd, frustrasjon og aggresjon, sier de.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com