Hjem Helse Nok var nok – Rolf Inge (56) tok to grep og gikk ned 50 kilo

Nok var nok – Rolf Inge (56) tok to grep og gikk ned 50 kilo

Det startet med at Rolf Inge Johannesen sluttet å drikke og begynte å gå til jobben,

Rolf Inge Johannesen endret livet sitt for ti år siden. Han forteller til Nettavisen at han hadde hatt problemer med alkohol siden han var i 20-årene og beskriver livet frem til 45 som 25 år med nedoverbakke. Han kunne drikke så mye at han ikke husket flere dager tilbake, eller hvordan han kom seg fra et sted til et annet.

For ti år siden bestemte Stavanger-mannen seg for å kutte alkohol – og klarte det. Men livet bar preg av flere tiår med høyt alkoholforbruk, dårlig kosthold og stillesitting.

– Jeg fikk nok av drikkingen, og av alt. Jeg kunne ikke fortsette sånn, for da gikk det bare nedover. Jeg nådde bunnen – min bunn – der nok var nok. Jeg måtte ta tak i dette, sier han til Nettavisen, og medfir det ikke var helt enkelt å vite hvilken ende han skulle begynne i.

Det startet med delmål: Få bukt med alkoholproblemet og få nåla på badevekta ned fra de 130 kiloene den sto på. I starten gikk han på lavkarbodiett, for å starte vektnedgangen.

Da han var «i siget» begynte han å gå. Dermed begynte kiloene for alvor å renne av. Inspirert av endringene, intensiverte han innsatsen og gikk to mil hver dag!

65 kilo lettere

Etter to år var Rolf Inge 65 kilo lettere. Nå kom neste fase: Han skulle opp i vekt. Men denne gangen var det ikke alkohol og junkfood som skulle få vekta oppover – han meldte seg inn i Sats og begynte å bygge muskler.

– Jeg tenker at jeg har en litt avhengighetspersonlighet. Alt jeg går inn i går jeg 100 prosent for. Det kan bli vel mye, innrømmer han overfor Nettavisen.

I starten trente han sju dager i uka, og ble helt utslitt. Nå har han justert det. Foruten fire treningsøkter i uka går han turer og spiser sunt og variert med fokus på «ren» mat og proteiner. Men, sier han, stort sett spiser han akkurat det han har lyst på.

Siden han begynte å trene har lagt på seg omkring 12 kilo – hovedsakelig i muskelmasse.

Rolfs inspirerende reise kan følges videre på Instagram

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com