Hjem NyheterTruecrime Siste i Madeleine McCann-saken: Vurderer å trekke forklaringen

Siste i Madeleine McCann-saken: Vurderer å trekke forklaringen

Tidligere i år vakte det stor oppmerksomhet da det tyske magasinet Bild presenterte et eksklusivt intervju med Helge Busching – mannen som varslet myndighetene om Christian Brueckner, den hovedmistenkte i Madeleine McCann-saken.

Busching hevdet blant annet at Brueckner sa at hun «ikke skrek» da han kidnappet henne. Han sa også at Scotland yard ignorerte tipset hans. Nå truer mannen som har tipset politiet om Brueckner med å slutte å samarbeide med politiet.

Christian Brueckner nekter på sin side å ha noe som helst med Madeleine McCann-saken å gjøre.

Det var i juni 2020 politiet kunngjorde at de hadde gjort et gjennombrudd i Madeleine McCann-forsvinningen. En 43 år gammel tysk mann var pekt ut som hovedmistenkt i saken. Tyskeren, Christian Brueckner, har tidligere blitt dømt for å ha oppbevart bilder av seksuelle overgrep mot barn, voldtekt og narkotikahandel, og soner nå en fengselsstraff i Tyskland etter at han voldtok en pensjonist.

Bygget sak rundt nøkkelvitne

Vitneuttalelser fra Helge Busching er blant de viktigste tingene politiet har å jobbe ut fra i denne saken. Nå melder the Sun at Busching skal ha blitt mindre samarbeidsvillig.

– Ryktene sier at Helge Busching vurderer å trekke uttalelsene sine. Han ble betalt en betydelig pengesum for å gjenta hva han hadde sagt i et tysk magasin, men nå vurderer han å trekke seg. Det bare viser hva slags folk du har å gjøre med, og deres troverdighet som vitner, sier kilden til the Sun.

Madeleine McCann
Madeleine McCann forsvant i 2007.

Helge Busching var en kriminell venn av Christian Brueckner da de begge bodde i Algarve rundt det tidspunktet tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz.

Han har fortalte politiet at Christian Brueckner angivelig skal ha kommet med en tilståelse da de møttes på en musikkfestival i Spania kort tid etter at jenta forsvant.

I sine forklaringer til politiet hevder Busching at Christian Brueckner  sa «hun skrek ikke», da de diskuterte saken over en øl. Brueckner, som for tiden soner en voldtektsdom, skal ha antydet tydelig at det var han som hadde tatt Madeleine.

Vitner må vitne – kan ikke bare velge slikt

Påtaleadvokat Hans Christian Wolters sier ifølge avisa at han ikke var klar over at Helge Busching vurderer å trekke forklaringen, men understreker at uttalelsene hans fortsatt vil tillegges vekt.

– Alle som har sagt noe må måles på det. Vitner er underlagt sannhetsplikten, de må vitne. Du kan ikke bare velge noe sånt, sier advokaten.

Det var på bakgrunn av funn i Brueckners fotoarkiv, og tips fra Busching, det i juni ble gjort et søk i et reservoar i Algarve-regionen i Portugal, der politiet håpet å finne flere spor i Madeleine McCann-saken.

Dette søket er den første gangen siden 2014 politiet gjør en så konkret operasjon i saken. Det var tyske etterforskere som ledet søket på det avsidesliggende stedet de mener sakens hovedmistenkte, Christian Brueckner, pleide å besøke.

Brueckner omtalte stedet som et «lite stykke paradis», og det ligger snaue fem mil fra resorten der tre år gamle Madeleine ble kidnappet i 2007.

Brueckner sendte brev – skremte to tidligere venner

Helge Buschings trusler om å trekke seg kom kort etter at det ble avslørt at Christian Brueckner har skrevet brev til venner og bedt dem om å støtte ham hvis han må møte i retten.

Han står også overfor nye siktelser for voldtekt og seksuelle overgrep mot barn uten tilknytning til McCann-saken.

I brevene skriver Brueckner at påtalemyndigheten har gjort det de kan for å få han til å se ut som et monster.

En tidligere venn av Brueckner forteller at det etter det han kjenner til er to personer i Algarve som har fått brev, og det skal ha skremt dem.

  1. Madeleine Mccann
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com