Hjem NyheterTruecrime Nøkkelvitnet i McCann-etterforskningen med sjokkerende uttalelser: Overbevist

Nøkkelvitnet i McCann-etterforskningen med sjokkerende uttalelser: Overbevist

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mannen som varslet myndighetene om Christian Brueckner, hovedmistenkte i Madeleine McCann-saken, hevder at Brueckner sa at hun «ikke skrek» da han kidnappet henne.

Han sier også at Scotland yard ignorerte tipset hans.

Nøkkelvitnet Helge Busching har gitt sitt første offentlige intervju noensinne, til det tyske magasinet Bild. Det melder den britiske avisa Daily Mail.

Her forklarer han hvordan han ble kjent med Brueckners mørke sider, da han oppdaget opprivende overgrepsvideoer. Busching forteller også at hans tidligere venn virket skyldig i Madeleine McCann-saken.

Til Bild forteller Busching ifølge Daily Mail at han husket øyeblikket han så klippene, som viste Brueckner seksuelt misbruke en eldre amerikansk kvinne og en tenåringsjente i Portugal

– Du kunne se hvordan noen pisket kvinnen. Hun var bundet, liggende på sengen, med malte skibriller foran øynene… hun må ha vært 70 eller 80 år gammel og ropte din jævla j******!… og så oppdaget jeg at det var Brueckner.

Han forteller at tenåringsofferet sa at det Brueckner drev med grenser til voldtekt. Brueckner skal ha bedt jenta holde kjeft.

– Det var da jeg visste hva slags fyr Brueckner var

Helge Busching forlot Portugal etter dette, men traff Brueckner igjen på en musikkfestival i Spania i 2008.

Christian Brueckner
Christian Brueckner. Foto: Facebook

– Madeleines forsvinning kom opp og jeg sa jeg ikke skjønte hvordan den lille kunne ha forsvunnet sporløst, forklarer nøkkelvitnet.

Han legger til:

– Christian hadde drukket to eller tre øl, og han sa: «Hun skrek ikke»

Busching ble overbevist om at Brueckner hadde noe med saken å gjøre.

Han forteller også at han prøvde å informere Scotland Yard om Brueckner i 2008 via en dedikert hotline for Madeleine McCann-tips, men sier han aldri har hørt tilbake.

– I 2017 hadde jeg nettopp sonet en fengselsdom i Hellas. Da jeg hørte om 10-årsdagen for forsvinningen, husket jeg. Anropet hjalp tydeligvis ikke i det hele tatt. Så jeg tok kontakt med Scotland Yard igjen. Denne gangen hørte de på meg, sier han.

Christian Brueckner nekter for å ha noen som helst befatning med saken.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com