in

Nordmann blant de 154 omkomne etter Halloween-tragedien i Sør-Korea

Klubbdistriktet Itaewon er et yndet sted å feire Halloween i Seoul. Høytiden har blitt populær i Sør-Korea de siste årene og feiringen tiltrekker seg besøkende fra mange land. Lørdag var det klart for den første store festen på to år. Det endte i tragedie.

Lørdag kveld var rundt 100.000 mennesker samlet for Halloween-feiring i Itaewon i Seoul. Mange var kledd i kostymer og det var dans og god stemning i gatene før tragedien utspant seg.

Brått skal mange mennesker ha stimlet inn den trange og bratte sidegaten like ved Hamilton Hotel. Da menneskemengden ble presset fra to kanter, skal det ha oppstått panikk. Dette melder den koreanske avisen Yonhap ifølge VG.


En rekke videoer viser hvordan unge mennesker blir presset sammen og kjemper for å få plass og få puste.

UDs pressevakt bekrefter søndag til VG at en norsk statsborger er blant de omkomne.

Bydelen Itaewon har med sine trange gater og smug stappfulle av barer vært et landemerke for Sør-Koreas pulserende nattelivskultur i flere tiår, melder BBC.

Bydelen er omtalt i flere K-dramaer og K-pop-sanger. På 1990-tallet fikk bydelens popularitet en smell etter et beryktet drap på en Burger King-restaurant. Men siden den gang har Itaewon gjenvunnet populariteten, og har blitt et trendy sted for unge mennesker fra hele verden.

Og Halloween er en av de travleste nettene i året.

– Etter to år med Covid-restriksjoner, er det her alle ønsker å gå, sier den spanske studenten Ana til BBC. Hun var i området da katastrofen skjedde: Unge mennesker som ble trampet i hjel mens de var ute og feiret.

Lokale bedriftseiere fortviler naturligvis over skjebnen til de unge menneskene som ble fanget i panikken. Men de er heller ikke optimistiske med tanke på bydelens fremtid.

– Etter alt dette, vil folk komme til Itaewon nå? Det vil de ikke, sier Park Geun-ho, som har drevet virksomheter i distriktet i nesten 30 år.

Sør-Koreas president har erklært landesorg etter det tragiske utkommet av det som skulle være en fest.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ute av maskorama: – Jeg var veldig stolt forrige lørdag, for da sa Jan Thomas at jeg var Sissel Kyrkjebø

Troms har fått en ny dyreart