in ,

Nordmannen Kristian Blummenfelt vant VM i Ironman

Kristian Blummenfelt på treningsleir i Sierra Nevada i oppkjøringen til Ironman VM. Foto: Mikal Iden / Norges Triatlonforbund

Ikke var han først oppe fra svømmingen. Ikke var han først inn etter syklingen. Men, han knuste alle på løpingen, og ble med det verdensmester i Ironman.

De siste 12 månedene har Kristian Blummenfelt (28) vunnet det som går an vinne innen triatlon, forteller Norges triatlonforbund i en pressemelding. Lørdag kveld vant han også Ironman VM i St. George i den amerikanske delstaten Utah på tiden 7 timer 49 minutter og 18 sekunder.

VM i Ironman består av 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping. 


Pandemien lagde litt krøll for konkurransene. VM i Ironman har i alle år blitt arrangert på Kona, Hawaii. Men på grunn av covid-19 ble fjorårets VM utsatt til mai 2022 og flyttet til St. George, Utah. Det betyr at seieren lørdag gjør at Blummenfelt blir verdensmester i Ironman 2021!

Alle distanser

Kristian Blummenfelt startet triatlonsesongen i fjor med et par seiere. Under OL 2020, som ble arrangert i 2021, fikk de fleste øynene opp for bergenseren da han løp inn til et OL-gull på normaldistanse.

På høsten vant han Grand Final i Edmonton, Canada og ble med det sammenlagt verdensmester i triatlon 2021.

Så reise han til Cozumel i Mexico for å kjøre sin første Ironman fullstanse – også den vant han! Blummenfelt fikk også beste debuttid noensinne på en Ironman. Lørdag kjørte han sin andre fullstanse Ironman og ble altså verdensmester.

Verdens beste triatleter

Gustav Iden skulle også ha stått på startstreken i verdensmesterskapet, men måtte trekke seg på grunn av en infeksjon.

Norge har per i dag flere av verdens beste triatlonutøvere og -trenere, med sportsjef Arild Tveiten, Mikal Iden og Olav Alexander Bu.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Stortingspresidenten besøker Kyiv på Norges frigjøringsdag

Grete Faremo går av som FN-topp etter New York Times-avsløringer