in

Nordmenn er bekymret for den økonomiske fremtiden

penger

Ikke i løpet av de 30 årene Forventningsbarometeret har målt forventningene til økonomiens utvikling, har tallene sett så dystre ut. Nordmenn føler mindre og mindre tiltro sin egen økonomiske situasjon. Som følge av det opplever Promocodius økt trafikk på sine sider, der de tilbyr rabattkoder til et stort utvalg vare- og tjenestetilbydere. Vi ønsker nemlig å oppleve ting, men der man tidligere bare kjøpte det man ønsket, leter vi oss nå gjennom nettet på jakt etter gode rabatter og tilbud. 

Det siste året, og spesielt etter Russlands invasjon av Ukraina, har vi sett stadig økende priser. Veksttrenden har berørt bokstavelig talt alle livets sfærer: fra hverdagsting til ferieartikler. Noe som økte etterspørselen etter kuponger for produkter i ulike kategorier ytterligere. Derfor vil rabattkode Interflora komme godt med hvis du ønsker å pynte huset til helgen eller du trenger en gave til en venninne til et utdrikningslag. 


For første gang er nordmenn urolige

Vi nordmenn har opplevd kriser før. Både under Finanskrisen, oljekrisen og nå sist under koronapandemien. Likevel har vi hatt god tiltro til egen situasjon, til tross for at den økonomiske utviklingen i landet var mørk. 

Vi ser stadig galopperende priser på grunnleggende varer som drivstoff, strøm og mat. I tillegg tar styringsrenten stadig nye hopp. Med lavere kjøpekraft vil det igjen gi ytterligere påvirkning på den norske økonomien. 

Sør-Norge og Vestlandet hardest rammet

Svarene i undersøkelsen viser at befolkningen i Sør-Norge og på Vestlandet er de som er mest bekymret. Årsaken ligger i at det er disse landsdelene som kjenner de økte strømprisene mest på lommeboken. Nordover i landet har de fortsatt lave og overkommelige priser. 

Politiske skiller

Det man også ser er at det bekymringen varierer etter hvor man står på den politiske skalaen. De på den borgerlige siden er mindre bekymret enn de som heller mer mot den rødgrønne siden. 

Derimot ser man at de møtes når det kommer til større investeringer. Der er begge parter like negative. Dette gjelder også når det gjelder eget syn på egen økonomi gjennom det siste året. 

Vi ønsker fortsatt å pusse opp

Selv om nordmenn flest ikke planlegger de store økonomiske utskeielsene nå, er det én ting vi ikke vil legge en demper på — nemlig oppussing. Denne trenden startet allerede under pandemien, da folk i større grad var hjemme. Da lå alt til rette for å starte større prosjekter i hjemmet. 

Det finnes lyspunkter

Selv om ting virker mørkt nå, så er det mye som er bra. Vi har lav arbeidsledighet og sjelden har mengden ubesatte stillinger vært høyere. Den norske stat tjener fortsatt gode penger. Og heldigvis har de styrket strømstøtten, selv om noen mener den burde vært enda høyere. Forhåpentligvis vil pilene for peke i riktig retning for oss alle snart.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tvillingene møtes igjen 70 år etter at de ble adskilt

Den lille gutten med cerebral parese klarer å gå og klemme tvillingbroren sin for første gang