Hjem Reklame Nordmenn investerer stadig mer i hjemmekos

Nordmenn investerer stadig mer i hjemmekos

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er ingen tvil om at mange nordmenn har tilbrakt mer tid hjemme de siste årene, noe også kortbruken vår avslører. Omsetningen har nemlig økt betraktelig hos en rekke selskaper som tilbyr underholdning, oppussing og utstyr som gjør hjemmene våre mer avanserte.

Nordmenn er allerede verdensmestere i oppussing og det brukes flertalls milliarder årlig på oppussing av private boliger i Norge. I tillegg har mange utstyrt boligene sine med egne treningsrom, vinkjellere, spillerom og nye møbler. Spesielt datautstyr og ulike former for underholdning har økt kraftig de siste årene, noe som ikke er overraskende.

Gaming på moten igjen

En trend som har økt kraftig i popularitet de siste årene er gaming, både hos voksne og barn. Dette har ført til at nordmenn hamstrer nye PC-er, konsoller og ikke minst oppgraderer internettlinjene sine. Vi har også sett en lignende trend på betting sider, der stadig flere nordmenn åpner en konto for å følge med på ulike betting muligheter fra hele verden.

Det er nemlig ikke bare oppussing nordmenn bruker mye penger på hvert år, men også betting på nett. I det norske spillmarkedet omsettes det for utrolige 50 milliarder kroner årlig og en stadig større andel av disse pengene omsettes hos utenlandske bettingselskaper. Undersøkelser viser fortsatt at det er spilleautomater som er det mest populære, men også live casino og videopoker har økt kraftig i popularitet.

En økonomisk bølge i Norge

Mange lurer kanskje på hvorfor vi plutselig har begynt å investere tungt i egne hjem? – og dette kan enkelt forklares med at Norge som nasjon er inne i en god økonomisk periode. Det er lave rentenivåer i hele verden, oljeprisen har holdt seg stabilt på høye nivåer og Norge AS tjener godt med penger. Dette har styrket det norske næringslivet og økt etterspørselen etter arbeidskraft.

Norge har faktisk rekordlav arbeidsledighet, noe som viser at vi syklisk er inne i en god periode for norske arbeidstakere. I tillegg har det dukket opp en rekke norske selskaper som er i kraftig vekst, noe som endelig gjør at Norge kan begynne å vise til tilsvarende industrielle eventyr som vårt naboland Sverige lenge har hatt.

Hvor lenge vil oppturen vare?

Ekspertene krangler om hvor lenge den norske velstanden vil vare, men de aller fleste er enige om at dette kan bli en langvarig opptur. Det er mange faktorer som spiller til fordel for Norge, noe som betyr at vi kan fortsette å styrke næringslivet for fremtiden. En annen fordel som er relativt unik for Norge er at norske myndigheter ikke har utestående gjeld på det internasjonale markedet. Takket være langsiktige oljeinvesteringer og avkastning på Oljefondet er Norge en av få land i verden som er gjeldsfri. Dette gir myndighetene en økt fleksibilitet i nedgangsperioder, men gjør det også mulig å benytte gode perioder til å bygge de nødvendige ressursene for mørkere dager. Dette har Norge gjort helt siden slutten på 1960-tallet, noe som har resultert i at det lille kongeriket Norge eier drøyt 4% av alle verdens aksjer på det åpne markedet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com