lørdag, juni 12, 2021

Nordmenn kan reise til Schengen- og EØS-land fra og med 15. juli

Mest lest nå

Det betyr at innbyggere fra disse landene også kan reise til Norge.

Det var på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at regjeringen kom med de nye planene for inn- og utreise fra Norge i sommer.

Erna Solberg sier til NRK at det ikke er fritt frem for alle land, men at de nye bestemmelsene forutsetter at hvert enkelt land oppfyller de objektive kriteriene.


– Vi beholder innreisekarantene for folk som kommer fra land med høyt smittetrykk, sier statsministeren.

Venter lenger enn Europa

10. juli kommer listen over hvilke land som oppfyller kriteriene. Norge er imidlertid ikke først ute med å fire på reiserestriksjonene. De fleste andre europeiske land åpner 1. juli. At Norge venter til 15. juli er helt bevisst.

– Vi har mulighetene til å se virkningene av mer bevegelse i Europa, sier Solberg til NRK.

I et innlegg på Facebook forklarer helseminister Bent Høie mer om de nye bestemmelsene.

«Turister og reiseliv både i Norge og i utlandet har ventet på avklaringer om hvordan sommeren blir, og hvor man kan reise.

Vi skulle alle ønske at denne sommeren var som andre somre. Men sånn er det dessverre ikke,» skriver helseministeren. Samtidig oppfordrer han alle til å følge med på smitteråd og reiseråd.

«Koronaviruset har gitt oss en uforutsigbar tid. Denne sommeren blir nok mer uforutsigbar enn somre pleier å være. Desto viktigere er det at alle følger med på smitteråd og reiseråd. 15 juni opphevet vi innreisekarantene for reisende fra områder i Norden som tilfredsstiller våre smittekriterier.

Fra 15. juli tar vi sikte på å tillate innreise for personer som er bosatt i Schengen- og EØS-området, dersom smittesituasjonen i de ulike landene tilsier det. Samtidig fjerner vi kravet om innreisekarantene for land med en tilfredsstillende smittesituasjon,» skriver Høie.

Du kan lese mer om endringene på nettsidene til Regjeringen.

LES MER: Vurderer du en sydentur i sommer? Da bør du lese denne legens oppfordring!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter