torsdag, september 23, 2021

Nordmenn kjøper kjæledyr som aldri før: Dyrebeskyttelsen er bekymret

Mest lest nå

Flere dyrebutikker melder om økt omsetning de siste ukene. Mange nordmenn har også tatt til seg dyr som hunder og katter. Men Dyrebeskyttelsen er bekymret for at mange dumper dyrene når man kan gå mer ut igjen.

– Vi har en omsetningsvekst som overrasker oss, spesielt i Norge. Det er en veldig tydelig trend i alle markeder, men en spesielt økende interesse for kattunger og hundevalper, sier daglig leder Erik Ringen Skjærstad i dyrebutikk-kjeden Musti til NRK.

Musti selger ikke levende dyr, bare dyremat og -utstyr, men lederen forteller at han har fått klare tilbakemeldinger fra sin egen oppdretterklubb, med rundt tusen oppdrettere fra hele landet:


– Det er signaler fra oppdretterne om at det er en ekstrem pågang og interesse for kjøp av kattunger og hundevalper. Vi har også merket en spesielt høy utvikling i produkter til hund og katt, sier han og legger til:

– Vi er hundre prosent sikre på at det er koronarelatert. Økningen er helt usystematisk, det kan ikke sammenlignes med noe av det vi har sett de siste årene.

Blir bekymret

Denne økningen, gjør veterinær og daglig leder av Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset, bekymret.

– Vi vet at en god del av dyrene som blir kjøpt nå, blir dumpet senere og havner hos oss, sier hun.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Verv en venn! Koronakrisen påvirker hele samfunnet og vi som frivillig organisasjon, er bekymret for hvordan dette vil påvirke arbeidet vårt og tusenvis av dyr, som er avhengig av oss. Samtidig stopper ikke arbeidet opp og vi må passe på at dyrene får den hjelpen de trenger❤️ Vi er i en sårbar situasjon og er mer avhengig av medlemmer nå, enn noen gang før. Verv en venn og hjelp oss å hjelpe enda flere dyr!🐰🐱🐶 Alle som verver vil få en flott gave som takk for innsatsen, og både ververe og nye medlemmer vil bli med i trekningen av flere fine premier. Besøk vår nettside www.dyrebeskyttelsen.no for å lese mer om hvordan du kan verve!

Et innlegg delt av Dyrebeskyttelsen Norge (@dyrebeskyttelsen_norge)


Hun tror mange har urealistiske forventninger til hva smådyr som kanin og hamster krever av plass og stell.

– Kaniner krever for eksempel minst like mye som en hund, og kaniner lever like lenge som hunder. Og å kjøpe et dyr til barn, det skal man ikke gjøre. Barn kan ta del i stell og pleie, men det er de voksne som må stå ansvarlig, sier hun.

Kjæledyr krever mye

Erik Ringen Skjærstad i Musti Norge deler Dyrebeskyttelsens bekymring:

– Vi har stadig vekk nye kjæledyreiere i våre butikker som sier at det å skaffe seg kjæledyr var noe annet enn de trodde. Det er hyggelig å få et kjæledyr i hus nå, men hverdagen kommer, og da kreves det oppmerksomhet, stell og oppfølging, sier han.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter