søndag, april 18, 2021

Norge har kjøpt inn den nye coronamedisinen

Mest lest nå

Antistoffmedisinen til Regeneron Pharmaceuticals er ikke billig, men den kan lette på vaksinetrykket. Nå har Norge kjøpt et begrenset antall doser.

USAs tidligere president Donald Trump er en av de som har tatt denne antistoff-cocktailen. For et par uker siden skrev vi om nye studier som viser at medisinen gir beskyttelse mot viruset.

Fordelen med disse antistoffene er at de virker umiddelbart. Nå bekrefter Helsedirektoratet overfor VG at de har kjøpt medisinen.


– Vi har bestilt det antall doser fagmiljøene har anbefalt. Hvordan disse legemidlene brukes avgjøres fortløpende i fagmiljøene, sier beredskapsdirektør Steinar Olsen til VG.

Hvor mange doser det er snakk om, og hva prislappen ble til slutt, vil de imidlertid ikke kommentere.

Da det ble kjent at EU vurderte denne medisinen hadde Tyskland som det første EU-landet allerede kjøpt inn antistoffmedisin fra Regeneron. De skal ha betalt 400 millioner euro for 200.000 doser, altså rett over 20.000 kroner per dose.

Fredag vedtok det europeiske legemiddelvernet (EMA) å ta i bruk en unntaksbestemmelse for bruk av antistoff-medisinen Regeneron. Det innebærer at de gir en overordnet føring på at de mener man kan ta medisinen i bruk, selv om den ennå ikke har fått godkjenning i Europa. I praksis vil det si at hvert enkelt land selv bestemmer om de vil skaffe seg denne medisinen.

I bestemmelsen sier EMA at medisinen kan gis til pasienter over 12 år som er smittet med covid-19 og har høy risiko for et alvorlig sykdomsforløp, men som ikke trenger behandling med oksygen.

RELATERT:
Studie: Så lenge er man immun korona
AstraZeneca-vaksinen mindre effektiv mot denne korona-varianten
Slik skal Norge gjenåpnes
Overraskende få takker nei til vaksine

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter