torsdag, mai 28, 2020

Norge har lavest antall smittede per innbyggere i Europa

Mest lest nå

Det er ikke nødvendigvis en god ting å ligge på bånn. Men akkurat nå skal vi være veldig fornøyd med bunnplassering. En ny rapport slår fast at Norge ligger på bånn på lista over antall smittede i Europa.

Ifølge en studie fra anerkjente Imperial College er Norge blant landene med lavest antall smittede og minst spredning i forhold til folketall, i Europa. Det skriver Dagbladet. Det betyr at smitteverntiltakene vi har hatt her i Norge, ser ut til å være svært vellykkede.

Landene som er undersøkt, er Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Norge, Spania, Sverige, Sveits og Storbritannia.


Hver smittet smittet under en

Forskerne mener at i Norge ligger reproduksjonen (smittetall) på 0,97. det betyr at hver smittet person smitter under en ny person.

– Dette er supert! sier overlege Andreas Lind ved OUS til Dagbladet. Men han legger til at tallene er usikre fordi tallet er beregnet basert på resultatet fra land med høyere andel av befolkningen enn Norge.

Tallene fra Imperial College betyr også at antall smittede i Norge kan være over 7,5 ganger høyere enn de som har fått viruset påvist i Norge. Forskerne anslår per 28. mars at totalt 0,41 prosent av Norges befolkning er smittet. Det betyr at 22.007 nordmenn kan ha vært eller er smittet av coronavirus per 28. mars. FHIs tall fra mandag 30. mars viser at 4226 personer har fått påvist koronaviruset.

Verdensmestere i testing

Overlegen forteller at i Norge ble det testet veldig mye, også helt fra begynnelsen av utbruddet.

– Vi er nærmest verdensmestere i testing, mye flinkere enn våre naboland, og har på den måten sannsynligvis redusert «attack raten» betydelig, sier han, og legger til at tiltakene ble satt inn til rett tid.

– Og med god styrke. Nordmenn er stort sett flinke til å holde seg til rådene til myndighetene. Dette har vært mye vanskeligere i land som Italia.

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter