Hjem NyheterSport Norge slo Sverige! Visste du dette om Erling Braut Haaland?

Norge slo Sverige! Visste du dette om Erling Braut Haaland?

av Eivind Skår Ertesvåg

Sverige var redd Erling Braut Haaland før kampen. Og frykten skulle vise seg berettiget.

Norge leverte en perfekt førsteomgang på Friends arena i Stockholm. Etter femten minutter pekte dommeren på straffemerket etter at Thorsby gikk i bakken. Og straffen, ja den ekspederte Haaland sikkert i mål.

– Med denne nummer ni, i de norske fargene, er alt mulig. Det er lov å drømme stort, sa kommentator på TV 2, Øyvind Alsaker.

Til pause ledet Norge 1-0 over svenskene, men andre omgang var det Sverige som startet best. Det første kvarteret skapte de mye og Norge var både dyktig og heldig som ikke slapp inn mål.

Så, på det best tenkelige tidspunkt, var det klart for Haaland-show igjen. Etter et langt oppspill fra keeper Nyland kom Haaland alene gjennom med keeper, og der var han iskald. 2-0 til Norge.

– Så enkelt kan det gjøres når du har en superstjerne. De svenske stopperne har ikke mulighet mot Il Tempo Gigante! Det er så presist, det er så dødelig, sa sidekommentator Jesper Mathisen.

Sverige fikk en redusering like før slutt, men Norge gikk seirende ut av nabooppgjøret.

Erling Braut Haaland har nå vanvittige 18 mål på 19 landskamper og Norge leder gruppen sin i Nation League etter to strake seire.

I videoen nedenfor har vi samlet noen fakta du kanskje ikke visste om stjerneskuddet Erling Braut Haaland: