in

Norge stenger luftrommet for russiske fly

Sanksjonene mot Russland fortsetter. Nå stenger en rekke Europeiske land luftrommet for Russiske fly, deriblant Norge.

Tidligere i dag uttalte UD ifølge Dagbladet at Norge inntil videre ikke ville stenge luftrommet for Russiske fly, men nå har de snudd.

NTB opplyser nå at Norge, i likhet med en rekke andre land, også stenger luftrommet for russerne.

– Vi har konsultert med våre nordiske naboland og vil stenge luftrommet for russiske flyginger samtidig som de gjør det, sier Anniken Huitfeldt (Ap) i en skriftlig kommentar til NTB.

E24 skriver at land som Danmark, Sverige, Island, Tyskland og Belgia også vil stenge sine luftrom.

Tidligere på søndag, før Norge snudde i sin avgjørelse, var det mange som reagerte på at Norge ikke stengte luftrommet. Blant dem tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H), som sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

– Når våre nærmeste naboer og allierte stenger sitt luftrom, så er det helt klart en merkelig beslutning at ikke Norge skal gjøre det samme, sa ifølge E24.

LES OGSÅ: Hackergruppe angriper russiske nettsider

Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod opplyste søndag formiddag på Twitter at Danmark stenger sitt luftrom så raskt som mulig, for alle russiske fly.

«Danmark vil stenge luftrommet for russiske fly. På dagens møte med EUs utenriksministre vil vi presse på for et EU-omfattende forbud. Russlands uprovoserte, avskyelige angrep på Ukraina må møtes med sterkest mulig internasjonale sanksjoner og fordømmelse,» skriver han.

LES OGSÅ: Tyskland bryter praksis – tilbyr Ukraina våpen

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

kreft

Moren delte bittersøtt bilde av femåringen som tar vare på sin kreftsyke bror

Nordmenn fyller beredskapslageret: Jod-tabletter er utsolgt over alt