in , , , ,

Norge vant 10–0!

Foto: Instagram/@fotballandslaget

Kun ti minutter uti kampen mot Armenia satte midtstopper Guro Bergsvand ballen i nettet og scoret sitt aller første landslagsmål.

– Kjempebra. Jeg er fornøyd med prestasjonen vi gjør. Vi visste vi skulle ha et kraftig spillmessig overtak. Men man vet jo ikke hvor god uttelling man får, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK etter bunnsolide 10-0 mot Armenia.

Guro Bergsvand som hadde sin første landskamp på kvinnelandslaget var den som åpnet målfesten for Norge. Etter ti minutters spill scoret midtstopperen.

Caroline Graham Hansen og Lisa-Marie Utland scoret tre mål hver, mens Karina Sævik, Julie Blakstad, Elisabeth Terland og Guro Bergsvand scoret hvert sitt mål.

– Det startet med en corner, da skal jeg være med opp. Det ble litt «klabb og babb», men til slutt kom det et innlegg. Da hadde jeg ikke snudd hodet hjemover enda. Plutselig så ligger den på femmeteren. Så ble jeg litt sånn «åh, hva gjør jeg her?», sier midtstopper Bergsvand til NRK om sin egen scoring.

Fotballdamene har dermed sikret Norge en svært god start på kvalifiseringen til VM 2023 i Australia og New Zealand.

I tillegg til Armenia består Norges gruppe av Belgia, Polen, Albania og Kosovo. Sistnevnte er  motstander på bortebane førstkommende tirsdag.

Før kampen fortalte Vilde Bøe Risa som til daglig spiller for Manchester United i FA Women’s Super League til Fotball.no at hun gledet seg til kampen.

– Vi føler at vi har fått en god start på denne samlingen. Vi har hatt noen gode treninger og vi gleder oss til å spille i morgen, sa Vilde Bøe Risa til Fotball.no.

Siden kvinnelandslaget spilte sin første kamp i 1978 har de vært med i seks VM, tre OL og 10 EM. Wikipedia skriver at Norge har vunnet samtlige av disse tre turneringene, samt EM to ganger. I tillegg har Norge også sølv i VM og EM og bronse i OL, og er dermed et av de mest suksessfulle kvinnelandslagene i verden.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Eli Kari: «Hvem vil være 40, feit og ferdig?»

nika

Kvinnen fant den syke babyen i søpla. Se den store forvandlingen