torsdag, april 9, 2020

Norges eldste person er død – ble 110 år gammel

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Marie Antonette Andersen ble født 29. september 1909 på øya Tomma i Nesna kommune. Da hadde ikke kvinner stemmerett, og første verdenskrig hadde ikke funnet sted ennå. Det skriver NRK.

Marie Antonette vokste opp og hadde en god og trygg barndom. Hun gikk på skolen hver dag, og trivdes godt der. Hun var veldig glad i å lese. Den unge Marie Antonette var skoleflink og vitebegjærlig, samtidig ble hun tidlig vant til hardt arbeid.

«Jeg har alltid arbeidet hardt. Alltid vært interessert i noe og alltid hatt masse å gjøre. Den flotte familien min har holdt meg oppe», har hun fortalt til NRK.

Foto: Privat

Bodde hjemme til hun var 104

Etter hvert giftet Marie Antonette seg og fikk tre barn. Hun fikk 4 barnebarn, 12 oldebarn, 22 tippoldebarn og ett tipptippoldebarn.

De siste årene av sitt liv har hun bodd på Leirfjord sykehjem. Barnebarnet Maidi Lill Andersen forteller til NRK at Marie Antonette bodde hjemme til hun var 104 år. Da gikk hun selv på butikken, spilte biljard og klarte seg med hjemmehjelp en gang hver 14. dag.

«Hun har alltid hatt en positiv innstilling til livet, og sett muligheter der andre har sett begrensninger,» sier hun.

Barnebarnet forteller videre at bestemoren ikke er så veldig glad i å snakke om alderen sin.

«Hun blir litt brydd når vi snakker om det, og sier: «Det er vel ikke noen sensasjon. Jeg har jo ikke gjort annet enn å holde meg i live», forteller hun.

Ble 110 år gammel

Nå er Marie død. Det melder NRK. Til kanalen forteller Merethe Myrvang at oldemoren hennes var et omsorgsfullt, snilt og takknemlig menneske.

– Hun fikk oppleve både gleder og sorger i løpet av et uvanlig langt liv, og vi i nærmeste familie er takknemlige for at vi fikk ha henne blant oss så lenge.

Hvil i fred Marie Antonette, du opplevde en alder de fleste av oss bare kan drømme om!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter