Hjem Nyheter Norges eldste person er død – Marie Antonette ble 110 år

Norges eldste person er død – Marie Antonette ble 110 år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I september i fjor, feiret Marie Antonette Andersen 110-årsdagen sin på Leirfjord sykehjem der hun bodde de siste seks årene. Søndag sovnet hun inn.

«Hun fikk oppleve både gleder og sorger i løpet av et uvanlig langt liv, og vi i nærmeste familie er takknemlige for at vi fikk ha henne blant oss så lenge», sier Maries oldebarn, Merethe Myrvang til NRK.

Marie Antonette var yngst av sju søsken, og vokste opp og hadde en god og trygg barndom. Hun gikk på skolen hver dag, og trivdes godt der. Hun var veldig glad i å lese. Den unge Marie Antonette var skoleflink og vitebegjærlig, samtidig ble hun tidlig vant til hardt arbeid.

«Jeg har alltid arbeidet hardt. Alltid vært interessert i noe og alltid hatt masse å gjøre. Den flotte familien min har holdt meg oppe», sa Marie Antonette til NRK på 110-årsdagen sin.

Foto: privat

Blir litt brydd

Etter hvert giftet Marie Antonette seg og fikk tre barn. I tillegg til barna, etterlot hun seg 4 barnebarn, 12 oldebarn, 22 tippoldebarn og ett tipptippoldebarn.

De siste seks årene av livet sitt, bodde Marie på Antonette på Leirfjord sykehjem. Hun bodde hjemme helt til hun var 104 år. Da gikk hun selv på butikken, spilte biljard og klarte seg med hjemmehjelp en gang hver 14. dag.

Barnebarna hennes forteller at bestemoren ikke var så veldig glad i å snakke om alderen sin.

«Hun blir litt brydd når vi snakker om det, og sier: «Det er vel ikke noen sensasjon. Jeg har jo ikke gjort annet enn å holde meg i live», fortalte barnebarnet Maidi Lill Andersen til NRK i september.


Foto: privat

Nå er Petra Norges eldste

I Norge er det kun 16 personer som har blitt over 110 år. Etter Marie Antonettes bortgang, er Petra Høgetveit (109) fra Brumunddal nå Norges eldste levende person. Hun fyller 110 år 3. april, og ifølge sønnen, planlegger hun å feire 110-årsdagen med bruktmesse i Vikingskipet. Det skriver Hamar Arbeiderblad.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com