torsdag, september 23, 2021

Norges kvinnelandslag i strandhåndball nektet å bruke bikini og fikk bot – nå får de støtte fra denne popstjernen

Mest lest nå

Det norske kvinnelandslaget i strandhåndball får stor støtte.

Kravet om at damene må spille strandhåndball i korte bikinitruser EM har vært mye diskutert den siste tiden. Det norske kvinnelaget brøt kravet om å spille i bikini og spilte i shorts, noe som medførte at de ble tvunget til å betale en bot på 150 euro per spiller, skriver NRK.

– Det er ikke i tråd med draktreglene som står i IHFs reglement for strandhåndball, skriver Det europeiske håndballforbundet.


Kleskoden til damene i strandhåndball krever at de spiller i sports-BH og bikinitruser som ikke må dekke mer enn 10 cm av baken. Disse reglene har fått mye kritikk på sosiale medier der kritikere mener at reglene er helt sprø og bare med det formål å seksualisere kvinner.

De norske strandhåndballdamene har lenge vært imot bikinikravet og før bronsekampen i EM søkte de om å få spille i lårlange shorts. Som svar på søknaden fikk de beskjed om at de ville bli bøtelagt hvis de hadde på seg shorts som dekker mer enn 10 cm av baken.

Men Norges landslag nektet å føye seg.

På Instagram har landslaget publisert en takkepost hvor de er avbildet i de lårlange shortsene. De skriver:

«Tusen takk for all støtten ❤️🥺 Vi setter stor pris på all kjærligheten vi har fått🙏🏼»

Og støtten i kommentarfeltet er enorm. I skrivende stund har over 26.000 likt bildet og de rosende kommentarene strømmer inn.

«Takk for at dere er en god inspirasjon og for at dere tar et standpunkt,» skriver en.

Og saken har nådd langt utenfor Norges grenser.

«Jeg bor i USA og hørte om dette på nyhetene. Jeg er så stolt av disse utrolige kvinnene for å stå opp for det de tror på. Takk for at dere er modig, dere har inspirert meg til å gjøre det samme i mitt eget liv!», skriver en annen.

Støtte fra P!Nk – vil betale boten

Den verdenskjente artisten P!Nk har engasjert seg i saken til det norske landslaget og viser sin støtte gjennom sosiale medier, hvor hun også tilbyr seg å betale boten.

– Jeg er veldig stolt av det norske strandhåndballaget for deres protest mot de veldig sexistiske reglene rundt deres «uniform». Det europeiske håndballforbundet bør bøtelegges for sexisme. Bra gjort, jenter. Jeg betaler gjerne boten deres. Fortsett slik, skriver hun på Twitter.

Og innlegget til P!nk får en enorm respons. Over 200.000 mennesker har nå likt tweeten.

De norske håndballkvinnene må hylles for sitt standpunkt – disse reglene må endres! Trykk gjerne på deleknappen og vis din støtte om du er enig!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter