mandag, januar 24, 2022

«Norges nye megahit»-låt til topps på hitlistene

Mest lest nå

Helene Olafsens låt «Ludvig Daae» har inntatt topp-plasseringen på Spotifys norske topp 50-liste.

– Vi hadde en drøm om å skape Norges nye megahit. At vi skulle klare dette den første uken etter det første programmet, er nesten ikke til å tro, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

Lørdag 20. november var det premiere på TV 2s lørdagssatsing «Norges nye megahit», hvor seks kjendiser – sammen med noen av landets beste artister og produsenter – skal forsøke å knekke koden for hvordan man skriver og produserer en landeplage.


Les også: Helene Olafsen: – Jeg får svettetokter hver gang jeg husker på at jeg har sagt ja til dette

Og nå har det allerede skjedd.

Låta som eks-snowboarder og programleder Helene Olafsen sang i første program, «Ludvig Daae», inntok nemlig en førsteplass på hitlista onsdag etter å ha startet uka med en sjetteplass på mandag og en tredjeplass på tirsdag. 

– Dette er utrolig gøy for et norskutviklet program, og vi gleder oss masse til fortsettelsen. Vi kan love flere fengende og folkelige hits i ukene som kommer, forteller programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Les også: Helene Olafsen risikerer kjempebot for ulovlige forhold på eiendommen

Så langt har over 300.000 sett premiereprogrammet.

«Ludvig Daae» handler om mannen ved samme navn, som drev Ingierkollen slalåmsenter da Helene Olafsen var barn – en mann som, ifølge Olafsen, var en streng kar med sterke meninger om oppførsel i slalåmbakken.

Stian «Staysman» Thorbjørnsen var Helenes mentor i første program av «Norges nye megahit», og teksten er skrevet av Helene, Staysman og Erik Smaaland, mens det er sistnevnte som har produsert låta.

Les også: Helene Olafsens herlige familiebeskjed: – Snart er vi fire

– Altså, det er fantastisk gøy og fullstendig absurd at jeg nå har en låt på toppen av Spotify-lista. Jeg var ikke helt forberedt på at det skulle gå denne veien, og jobber nå med hvordan jeg skal forholde meg til dette, sier en lettere sjokkert og lattermild Helene Olafsen.

Også låtene til Caroline Berg Eriksen, Maria Stavang, Abubakar «Abu» Hussain, Odd-Magnus Williamson og Einar Nilsson fra «Norges nye megahit»-premieren har oppnådd respektable strømmetall, men har foreløpig ikke plassert seg inn på topp 50-lista.

Odd-Magnus Williamson var den som oppnådde færrest stemmer i premiereprogrammet, og måtte dermed takke for seg.

Les også:Helene Olafsen har fått ny jobb – Dette skal hun gjøre nå

Inn kom utfordrer Oskar Westerlin, som i likhet med de fem andre deltakerne skal forsøke seg på å lage en helt ny hit som skal synges live på TV 2 kommende lørdag kl. 20.00. Da er temaet «Personlig», og dette er låtene du får høre:

Oskar Westerlin – «Harryhandel halleluja» (mentor: Myra)
Einar Nilsson – «22» (mentor: Lise Karlsnes)
Maria Stavang – «Maria Maria» (mentor: Katastrofe)
Abubakar «Abu» Hussain – «Friendzone» (mentor: Ole Evenrud)
Caroline Berg Eriksen – «Ikke lett å være kvinne på Instagram» (mentor: Daniel Kvammen)
Helene Olafsen – «Svensk i kväll» (mentor: Christine Dancke)

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter