in

«Norges tøffeste kjendis» har ikke råd å ta imot premien

Skjermdump: YouTube

Som vinner av programmet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» fikk Vegard Ylvisåker den store premien, som i år var en helelektrisk bil til en verdi av 450 000 kroner.

Torsdag var det finale i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», etter at kjendisene over flere uker har kjempet seg gjennom krevende terreng i kampen for å bli førstemann over målstreken på Svalbard.

I konkurranse med tidligere skøyteløper Ida Njåtun og tidligere bryter og landslagstrener Fritz Aanes, ble det til slutt Vegard Ylvisåker som stakk av med seieren.


Premien hans er en Toyota bZ4X til 450.000 kroner. Men, skriver Dagbladet, selv om han som vinner av konkurransen også er vinner av bilen, betyr det derimot ikke at det bare er å ta imot bilnøklene å kjøre hjem. Ettersom Ylvisåker er en kjendis er han nemlig pent nødt til å betale skatt av premien sin.

Avisa skriver at Skatteetaten gjør det klart at gevinster som vinnes av kjendiser som deltar i realityprogrammer, konkurranser eller liknende vil som hovedregel være skattepliktige som lønn eller virksomhetsinntekt.

– Det er såpass kjedelig at jeg ikke har råd til å ta imot bilen. Da må man på en måte ha 220.000 kroner liggende, og det har jeg ikke, forteller komikeren, og refererer til skatten som må betales, sier han til avisa.

– Bilen er kul så jeg kunne tenkt meg å beholde, men det kan jeg ikke. Jeg har vurdert å selge lekene til ungene så jeg kan samle opp 220 000 kroner, men jeg tror ikke det hadde vært så populært, sier han videre med et glimt i øyet.

Han legger imidlertid ikke skjul på at seieren var viktig for ham.

– På slutten var det så spennende at man nesten skulle tro at dette var en skrevet handling. Men jeg ville vinne. Ja, jeg var sliten. Men det er kanskje noe av familiefarens seighet. Jeg har alltid vært slik, jeg biter tingene i meg og kjører på, sier Vegard Ylvisåker til VG.

Da han ble med i «71 grader nord kjendis», hadde han satt seg tre mål. Han ville ikke være førstemann som ble slått. Han ville være med helt til Svalbard – og når han kom dit, var målet å vinne hele konkurransen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Antonsen beklager nok en episode: Kalte CP-rammet «jævla grønnsak» og gjorde tegn til å kjøre rullestolen ned en trapp

Nytt VM-sjokk: Qatar vil stoppe ølsalget