lørdag, april 17, 2021

Norgesferie resulterte i kraftig oppgang i antall bilberginger

Mest lest nå

Bruken av veihjelp og bilberging gikk betydelig opp i pandemiåret, viser forsikringstall.

I fjor var 208.428 veihjelp- og bilbergingsoppdrag dekket over forsikringen. Det viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det er en økning på 16.162 oppdrag fra året før.


– Selv om trafikken i samfunnet jevnt over har gått ned under koronatiden, var det svært mange ute på veiene sist sommer. Mange nordmenn på ferie i sitt eget land synes i veihjelpsstatistikken, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If i en pressemelding.

Han peker på at mange på norgesferie førte til en naturlig økning i antall veiassistanser, mekaniske skader og karosseriskader her i landet. Påskeferien er også høysesong for veihjelp, med mange på farten.

Brannen i parkeringshuset på Sola 7. januar i fjor førte til behov for mange bilberginger. Flere hundre biler ble etterhvert hentet ut av parkeringsanlegget, opplyser If. En høy andel av dem var uskadet og i kjørbar stand.

– Veihjelp, med en egenandel på noen hundrelapper, er en del av kasko- og delkaskoforsikringen hos norske forsikringsselskaper. Ved veiassistanser er det gjerne noen årsaker som utmerker seg: Punktering, flatt batteri, startvansker, utelåsing og motorfeil, sier Clementz.

Med flere elbiler på veiene er det en økning i behov for batterilading og transport av bil med flatt batteri.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter