Å si til noen av de kjører som en kvinne bak rattet vil faktisk være en hedersbetegnelse.

En norsk forskningstudie slår nemlig fast at kvinner er de beste sjåførene. I følge Daily Mail kan man altså avblåse diskusjonen om hvem som er de beste sjåførene av kvinner og menn.

Den norske studien er klokkeklar: Kvinner er best.

1500 personer har vært under lupen

Den norske studien har tatt for seg 1500 personer hvor man har sett på hvordan kriterier som alder, kjønn og personlighet påvirker vår evne til å kjøre bil. Studiet fastslår at menn lettere lar seg distrahere enn kvinner når de kjører bil, noe som gjør menn til mer risikable sjåfører.

Ole Johansson er en av de norske forskerne bak studiet. Til Daily Mail forteller han:
– I en ny rapport har man konkludert med at uoppmerksomhet er grunnen til minst 12 prosent av alle bilulykker.

De aller beste sjåførene? Eldre kvinner!


tudiet viser at den gruppen mennesker som er best til å holde fokus og ikke bli ukonsentrert i trafikken er eldre kvinner. De er rett og slett de beste sjåførene.

Ole Johansson forklarer til Daily Mail:
– Jeg oppdaget at unge menn er det som har lettest for å bli distrahert i trafikken. Utadvendte og nevrotiske personer samt de som ofte kjører bil, viste seg også å være mer utsatt for å miste fokus under bilkjøringen.

Daily Mail skriver at den aller vanligste grunnen til at vi blir distrahert når vi kjører bil, er at vi skal skifte kanal på radioen.

Har du og mannen din for vane om å krangle om hvem som er den beste sjåføren? Vel, nå kan du vise mannen din at norsk forskning taler din sak! Del gjerne saken videre!