Hjem Nyheter Norsk kvinne drept i Gaza

Norsk kvinne drept i Gaza

Ghadah Abudaqah, 48, ble drept i et luftangrep i Gaza mens hun var på besøk hos sin syke far, ifølge familien. Ghadah, mor til to, bodde i Oslo og var kjent for sitt sosiale engasjement og et bredt nettverk.

Ghadah og hennes far ble drept i et angrep på deres bolig i Bani Suheila, et område sør på Gazastripen. Familien beskriver de siste dagene som preget av frykt og usikkerhet, med mangel på mat og økende bekymring over de pågående angrepene. Det skriver VG.

Ghadahs ektemann, Bashar El-Najar, uttrykker dyp sorg over tapet av sin kone og svigerfar.

«Hun var et godt menneske,» sier han til VG. Han rapporterer også om flere dødsfall i angrepet som rammet syv hus, men disse påstandene er ennå ikke uavhengig bekreftet.

Bashar El-Najar understreker den farlige situasjonen for norske borgere i Gaza. «Alle norske borgere i Gaza er under angrep og i livsfare. De vet ikke om de kommer til å våkne i morgen,» sier han.

Ghadahs død etterlater en dypt sorgtynget familie i Oslo, som nå må bearbeide tapet av en kjær mor, datter og ektefelle. Hennes liv, preget av omsorg og vennskap, avsluttes brått i en tragedie som berører mange.

[YouPlaySinglePlayer video=»1040,4653,645978″]

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com