Hjem Nyheter Norske bringebær til gullpris: Mia sjokkert over prisen på Rema 1000

Norske bringebær til gullpris: Mia sjokkert over prisen på Rema 1000

Da Mia Tresnes (26) fra Bergen tok turen til sin lokale Rema 1000, forventet hun ikke å bli møtt av en prislapp på 89,90 kroner for en kurv norske bringebær. Mia, som jobber som sosionom, ble mildt sagt sjokkert.

– Jeg fikk hakeslepp da jeg så prisen, og blir jo litt lei meg, forteller Tresnes til VG.

Tresnes understreker viktigheten av sunne matvarer, men prisen på bringebærene fikk henne til å sette dem tilbake. Hun ønsker å prioritere sunn mat, men sier at slike priser går hardt utover lommeboken.

Økende matvarepriser

Fra 2022 til 2023 økte matvareprisene med hele 10 prosent. Dette har gjort det vanskelig for mange, inkludert Mia, å opprettholde et sunt kosthold med ferske, norske produkter.

– Jeg vil gjerne støtte norsk mat, og har lyst til å kjøpe ferske norske bær, men jeg har ikke råd til å betale nesten 100 kroner for en liten kurv bringebær, sier hun til VG.

Mia delte sin opplevelse på TikTok, hvor videoen har blitt sett over 40.000 ganger. Kommentarene viser at mange er sjokkerte over de høye prisene.

@miatresnesfitness

og jeg som elsker bringebær🥹 i miss når d kostet 20kr #fyp #norsktiktok #butikkpriser #rema1000

♬ Funny Guy – Parry Music

Hos Meny koster en kurv norske bringebær 89 kroner, mens bringebær fra Marokko koster 39,90 kroner. Frosne bringebær er et rimeligere alternativ.

Colum O’Farrel, leder for Pris & analyse i Rema 1000, forklarer at høye innkjøpspriser er hovedårsaken til de dyre bringebærene. Dette synet deles av Robert Fjeld i Meny, som også peker på at norsk sommervær påvirker prisene på friske bær.

Hva kan man gjøre?

Mia har vurdert å plukke egne bringebær, men sier at hun dessverre ikke har tid til det. For mange andre kan dette være en mulig løsning for å få tak i rimeligere, friske bringebær.

Vi i Sosialnytt ønsker å oppfordre våre lesere til å være bevisste på matvareprisene og støtte norsk produksjon der det er mulig. Har du noen tips til hvordan man kan få tak i sunne matvarer uten å blakke seg? Del gjerne dine tanker med oss i kommentarfeltet vårt på Facebook!

  1. jordbær

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com