Hjem Dyr Norske hunder får for lite mosjon – alvorlig helsetrussel
Dyr

Norske hunder får for lite mosjon – alvorlig helsetrussel

Del
X

Hver tredje hund er på tur mindre enn en time per dag. De fleste hunder trenger mellom en og to timers tur.

At det å gå tur er viktig for hundenes fysiske og psykiske helse, er for de fleste en selvfølge. Til tross for det, viser en fersk undersøkelse at halvparten av norske hunder bare blir gått tur med en til to ganger per dag.

Hele fem prosent oppgir at de ikke går tur med hunden sin daglig. Mange hunder blir dessuten gått tur med i altfor kort tid, opplyser Agria Dyreforsikring i en pressemelding.

En til to turer hver dag er for lite for en frisk, fullvoksen hund. Hele sju prosent av hundene i undersøkelsen blir gått tur med mindre en 30 minutter hver dag. 35 prosent går tur mellom 30 minutter og en time om dagen.

Det innebærer at flere enn hver tredje hund er på tur mindre enn en time hver dag.

– Flere lengre, daglige turer er veldig viktig for at hunden skal ha det bra, holde seg i form og ikke bli overvektig. Hunder bør også få variasjon og berikelse i hverdagen sin som å treffe andre hunder, leke og bruke alle sansene sine, sier Marianne Broholm Einarsen, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Det anslås at mellom 25 og 40 prosent av hundene i våre vestlige samfunn er overvektige. Årsaken er i de aller fleste tilfellene en kombinasjon av for mye mat, godbiter og for lite mosjon.

Overvekt hos våre hundevenner fører til økt risiko for kroniske sykdommer som for eksempel diabetes, leddproblemer, hjertesykdommer, sirkulasjonsforstyrrelser, leversykdommer og redusert immunforsvar.

Noen raser og blandingshunder trenger mer eller mindre mosjon enn andre, men de fleste hunder bør ha minst 1 til 2 timer tur daglig, opplyser Agria i meldingen.

Tallene i undersøkelsen stammer fra en rundspørring blant 505 norske hundeeiere. Undersøkelsen ble gjennomført av Xtreme Insight for Agria Dyreforsikring, februar 2022.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com