Hjem Nyheter Norske jordbær i fare: Kan forsvinne mener bonde

Norske jordbær i fare: Kan forsvinne mener bonde

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Jordbærbonde Håkon Myklebust fra Valldal på Sunnmøre uttrykker stor bekymring for at nye dyrkingsmetoder kan gjøre norske jordbær mer lik de utenlandske variantene. Dette kan ha alvorlige konsekvenser for den norske jordbærproduksjonen.

Myklebust forklarer at det har skjedd betydelige endringer i norsk jordbærproduksjon de siste årene. Import av «produksjonsklare» jordbærplanter har blitt mer vanlig, og mange bønder har begynt å dyrke bær på «table top» i tunneler. Disse metodene kan føre til at smaken på norske jordbær blir mer lik importerte bær, noe som kan true den unike norske jordbærsmaken.

Smak og lønnsomhet

– Den dagen norske og importerte bær smaker likt, da har vi tapt. Da blir det svært vanskelig å få til lønnsom jordbærproduksjon i Norge, sier Myklebust til Nettavisen.

Myklebust dyrker sine jordbær på friland og mener at dyrking i tunneler kan påvirke smaken negativt. Han er bekymret for at den unike smaken som norske jordbær er kjent for, vil forsvinne med disse nye metodene.

En utfordring for fremtiden

Med stadig økende globalisering og nye dyrkingsmetoder, står norske jordbærprodusenter overfor store utfordringer. Hvordan kan de bevare den unike smaken og samtidig opprettholde lønnsomhet?

Myklebusts bekymringer understreker viktigheten av å finne en balanse mellom tradisjonelle dyrkingsmetoder og moderne teknikker for å sikre fremtiden til norske jordbær.

  1. norske jordbær
  2. jordbær
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com