onsdag, september 30, 2020

Norske kjendiser demonstrerer: – Evakuer barna fra Moria

Mest lest nå

I dag bor det 20.000 mennesker i flyktningeleiren Moria på Lesvos i Hellas. Leiren er kun bygget for 3.000. Dersom koronaviruset begynner å spre seg der, kan det få fatale følger. Nå demonstrerer norske kjendiser på Instagram. Budskapet er klart: Evakuer barna!

Jenny Skavlan, Nicolai Cleve Broch, Espen Lervaag og Magnus Devold er noen av kjendisene som har engasjert seg på Instagram.

– Jeg synes det er helt håpløst. Det kunne vært våre barn, sier forfatter og komiker Espen Lervaag (42) til God kveld Norge, ifølge TV 2.


– Vi har plass, vi har penger og vi har det som trengs. Vi som har det best av alle, burde ta tak og gjøre noe, sier han videre.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jenny Skavlan (@jennyskavlan)

– Tenk om det hadde vært våre barn

Den greske regjeringen har bedt EU-land om å ta imot 3.000 barn fra flyktningeleiren. Dette er barn som er helt alene og som ikke har noen omsorgpersoner. Disse barna lever under uverdige og ekstreme forhold. Norge har til nå ikke hentet hjem noen barn.

LES OGSÅ: 90 år gammel dame med koronasmitte – Bringer håp gjennom mirakuløs bedring

– Vi skal ha forståelse for at vi har ganske mye å stri med selv, men situasjonen i Moria startet ikke for to-tre uker siden. Det har vært mulig å gjøre noe med denne kritiske situasjonen lenge, sier Lervaag og legger til:

– Hvordan ville vi agert dersom det var våre barn? Å se barn helt ned i to-årsalderen drive med selvskading grunnet forholdene er forferdelig, sier han.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Magnus Devold (@magnusdevold)

– Det er helt absurd

Komiker Magnus Devold (33) er en av kjendisene som har engasjert seg. Han er bekymret for hva som kommer til å skje dersom koronaviruset når leiren.

– De smittede vil ikke ha noen steder å være i karantene, og det er hundrevis av mennesker som må dele på én enkelt vask. Ifølge organisasjonene til stede har greske myndigheter så langt ingen plan for hva de skal gjøre hvis viruset sprer seg i leiren. Hjelpearbeidere blir angrepet av høyreekstreme. Det er helt absurd, sier komikeren til God kveld Norge.

– Hvis det å være innestengt i en uke i en varm og trygg leilighet med mat, TV og internett har gjort humøret og livskvaliteten din verre, tenk på hva disse menneskene må gjennom. Vi kan ikke akseptere at så mange har det slik, når vi har mulighet til å få dem hit, sier han videre.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nicolai Cleve Broch (@clevebroch)

Følger situasjonen tett

God kveld Norge har fremlagt alle kommentarer fra Lervaag og Devold for regjeringen. I en e-post siteres statssekretær Hilde Barstad i justis- og beredskapsdepartementet med følgende:

«Situasjonen i Hellas, og særlig på de greske øyer, gir grunn til bekymring, og jeg har stor forståelse for at mange engasjerer seg i situasjonen der. I likhet med andre land i Europa, følger vi situasjonen i Hellas tett.»

LES OGSÅFolkehelseinstituttet med ny informasjon: Barn kan også bli smittet og syke

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter