torsdag, september 23, 2021

Norske Nora er nummer 1 i verden i taekwondo-mønster – nå skal hun trene unge utøvere

Mest lest nå

Det internasjonale taekwondo-forbundet har lansert en rankingliste for internasjonale utøvere av mønster. Øverst på rankinglisten i klassen kvinner U40 finner vi norske Nina Bansal.

Nina Bansal er en av Norges mest erfarne kampsportutøvere, og har blant annet to EM-gull på merittlisten.

Relatert: Birgit Skarstein satt ny paralympisk rekord


Hun er også en av landets få kvinnelige landslagstrenere, og har de siste årene jobbet målrettet for å utvikle utøvere innen taekwondo mønster.

Jobber for å forsvare medaljene

På grunn av koronautbrudd og opphold i konkurranser har det internasjonale taekwondo-forbundet det siste året arrangert online-stevner i mønster, med stort hell. Blant annet ble det arrangert online-VM i fjor vinter, hvor Bansal vant sølv.

Nå som det åpnes fysiske konkurranser jobbes det internasjonalt med å få taekwondo mønster på programmet til European Games. European Games skal arrangeres i Krakow i 2023.

Relatert: Ole Gunnar Solskjærs rørende løfte til dødende 37-åring

– Det er svært velfortjent at Nina ligger på topp når man nå lanserer en internasjonal ranking av mønster-utøvere i taekwondo. Nina har jobbet dedikert i mange år, og gjort knallharde prioriteringer for å oppnå de svært gode resultatene hun har fra internasjonale stevner, forteller Dag Jacobsen som er sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Han legger til at det med to EM-gull og ett sølv fra online-VM å forsvare, blir svært spennende å følge Bansal når man igjen åpner for fysiske konkurranser

– Noe helst spesielt

For Bansal selv er nyheten om at hun er nummer én på den nylig lanserte rankingen motiverende.

Relatert: NM-bronse til Emma Tallulah Behn

I tillegg til egen satsing ser hun også frem til flere samlinger med landslaget i taekwondo mønster denne høsten, hvor hun som trener vil jobbe for å løfte landets unge og satsende utøvere ytterligere.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter