fredag, juli 10, 2020

Norske Salma Noor (20) har blitt lagt merke til over hele verden

Mest lest nå

Var gift i 71 år – avsluttet livet hånd i hånd

Koronapandemien har påvirket mennesker over hele verden. Mange har mistet levebrødet, mange har måttet betale på andre måter og mange har...

I mai startet Salma Noor trenden #VogueChallenge i sosiale medier. Trenden går nå verden rundt, og den amerikanske Vogue-redaktøren har lagt seg flat og lovet endring.

– Det er enda sjokkerende for meg at dette har skjedd. Jeg er glad budskapet mitt har spredd seg, sier Salma Noor til MinMote.

Til vanlig studerer Salma pedagogikk i Oslo, i tillegg til at hun jobber som modell. I mai redigerte hun et bilde av seg selv inn i forsiden på magasinet Vogue med emneknaggen #VogueChallenge. Dette gjorde hun for å vise mer mangfold i mote- og skjønnhetsbransjen.


Nå har over 200.000 mennesker brukt #VogueChallenge på Instagram, og både amerikanske og arabiske Vogue, samt en rekke internasjonale medier, blant dem CNN, har omtalt saken.

– Jeg har ikke tatt til meg at dette har gått vitalt helt enda. Det er enda sjokkerende for meg at dette har skjedd. Jeg er glad budskapet mitt har spredd seg, sier Salma.

Vogue-redaktøren la seg flat

Forrige uke måtte sjefredaktøren i amerikanske Vogue, Anna Wintour, beklage mangel på mangfold i magasinet. Anna Wintour er en av motebransjens mektigste kvinner. Hun la seg flat og lovet endring.

– Det skal ikke være noe spørsmålstegn rundt farge på huden, religion og bakgrunn så jeg syns motebransjen burde være flinkere til å inkludere flere, sier Salma.

Positive tilbakemeldinger

Salma forteller at hun har fått mange positive tilbakemeldinger etter hun la ut bildet.

– Jeg har fått mange varme meldinger der folk forteller meg om hvordan jeg har endret synet på rasisme for mange, og dette gjør meg glad fordi dette var poenget med hele budskapet mitt, sier hun.

– Jeg ser sjeldent folk som meg som representerer forskjellige merker eller er ute i motebransjen, så ja jeg føler garantert at det er en mangel på mangfold ute i motebransjen, sier hun videre.

130,142FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter