søndag, mai 31, 2020

Norske studenter i utlandet har chartret eget fly for å komme hjem

Mest lest nå

Flere land har stengt grensene, og mange fly- og togruter er kansellert. Det har gjort det vanskelig for norske studenter i utlandet å komme seg hjem til Norge igjen.

180 norske studenter har sittet koronafast i Slovakia og Ungarn. Da universitetene og høyskolene stengte, ble det gitt uklare beskjeder om når de kom til å åpne igjen. Derfor drøyde flere studenter med å reise hjem, i håp om at skolen ville åpne etter kort tid. Det skriver NRK.

Men slik ble det ikke. Og snart ble det for sent, og studentene satt fast. Nå har 180 studenter i Bratislava og Budapest gått sammen og leid et fly. For 5.000 korner hver, får de nå kommet seg hjem til Norge.


 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av NRK Nyheter (@nrknyheter)

Glad hun får komme hjem

Veterinærstudent Emilie Haug er en av studentene som har sittet koronafast. Hun er med på flyet, og er veldig glad for at både hun og hunden Honor nå kommer seg hjem.

– Det har ikke vært helt enkelt her i det siste. Det ble for eksempel forbudt å gå ut uten munnbind, samtidig som det var utsolgt for munnbind på apotekene, sier hun til NRK.

Studentene som kommer hjem må rett i 14 dagers karantene.

Var redd for ikke å komme videre

Malene Augustin er en av studentrepresentantene som tok tak og ordnet med fly.

– Man må jo trå til når det trengs, sier hun.

– Mange fikk innstilt flyene sine. De få avgangene som gikk hadde flere mellomlandinger, og folk ble redde for å bli stående på en flyplass i et annet land uten å få lov til å reise videre, sier Malene, og legger til at det var mange studenter tok kontakt med studentorganisasjonen Ansa for å få råd om hva de skulle gjøre.

Studentene har hjulpet hverandre i denne vanskelige situasjonen, blant annet gjennom grupper på nett.

– Det har vært deilig å se samholdet blomstre, sier Malene.

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter