Hjem Kjendisnytt Sjokkavsløring fra Petter Northug: – Dette er stort

Sjokkavsløring fra Petter Northug: – Dette er stort

Det er fem år siden sist Petter Northug konkurrerte mot verdenseliten i langrenn – men under den finske sesongåpningen 10. – 12. november, stiller han til start igjen.

Nettstedet Langrenn.com melder at Petter Northug er oppført på startlistene under den finske sesongåpningen i Muonio neste helg. De forteller at mange eliteløpere bruker disse rennene som en «generalprøve» før sesongstart, og når startskuddet går i Nord-Finland er det store internasjonale felt, der verdenscup- og eliteløpere langt utenfor de nordiske grensene pleier å delta. 

Northug har ikke gått renn med dette nivået siden 2018. Etter noen tunge sesonger gikk han ut i pressen og meldte at han la opp i desember 2018. Det var noe han allerede hadde varslet måneden før, under sesongåpningen på Beitostølen:

– Hvis det ikke gås fort på ski fra midten av desember, så er det slutt. Da er kvaliken over, så gjenstår det å se om det blir noe mesterskap. Skandinavisk cup i midten av desember er siste frist, sa Northug etter sprintprologen på Beitostølen til Aftenbladet.

Reaksjonene på Northugs comeback har ikke uteblitt:

– Dette er stort. Det blir morsomt å se hva Northugs tempo holder til, sier renndirektør Vesa Virkkunen ifølge Dagbladet til den finske avisa Iltalehti.

Det var allerede kjent at Petter Northug ville satse på en del langløp i vinter, og han har ifølge avisa uttalt at det er «noen promillers sjanse» for at vi får se ham til start under ski-VM i Trondheim i 2025.

Lagnrenn.com opplyser at Northug vil møte hard konkurranse: De finske eliteløperne Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Perttu Hyvärinen og Niko Anttola stiller til start. Det gjør også de norske elitelandslagene i både sprint og distanse, hele det tyske og italienske landslaget, samt andre landslagsutøvere fra Østerrike, Canada, USA, nasjonale grupper og eliteløpere fra ulike nordiske klubber og privatlag. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com