lørdag, januar 16, 2021

Northug takket for seg med tårer – nå hylles han av lagkameratene

Mest lest nå

Tirsdag kveld slapp nyheten om at vår kanskje største skistjerne legger opp. På onsdagens pressekonferanse var det en gråtkvalt Petter Northug som takket for seg. 

«Jeg har tatt et valg om å legge opp som skiløper. Jeg sa til meg selv at jeg ikke orket å bruke mer energi og krefter på å kjempe for å fortsette. Jeg har hele tiden levd i troa på at jeg skulle klare å snu det, men jeg er litt mett. Dette var den beste løsningen for meg» sier han til NRK.

Jeg hadde en drøm

Petter Northug forteller videre til NRK at han er stolt over det han har klart å oppnå og at han nå gir seg med blandede følelser.


«Jeg hadde en drøm da jeg var liten om å bli en god skiløper. Jeg er stolt av det jeg har fått til. Det er tøft å gi seg, men samtidig føles det godt.» skriver NRK. 

Hylles av en hel nasjon 

Tirsdag kveld og hele onsdag har det strømmet inn med hyllest fra det norske folk og fra andre idrettsutøvere. Det er ikke tvil om at Petter Northug har gjort et kraftig inntrykk på mange mennesker med sin personlighet og prestasjoner.

Tidligere lagkamerat Emil Iversen valgte å publisere et humoristisk bilde på Instagram med teksten:

«Mitt aller største forbilde i skisporet.»

 

View this post on Instagram

 

Mitt aller største forbilde i skisporet 🙏🏼❤️ #TusenTakk #Kongen

A post shared by Emil Iversen (@emilivers) on

Også Johannes Høstflot Klæbo har delt sin hyllest på Instagram.

«En hyllest til mitt største forbilde i skisporet! Det har vært en ære å få være på lag med deg. Ingen over, ingen ved siden,» skriver han.

Niklas Dyrhaug mimrer 20 år tilbake i sin hyllest.

«En æra er over! En hyllest til verdens største skiløper i moderne tid. For 20 år sida va vi på første skihelg sammen i Sverige. 16 år etterpå vinn vi VM-gull i stafett sammen i Falun. Blir rart å sjå de på sidelinja,» skriver han.

En æra er så definitivt over! Takk for alle de gode opplevelsene du har gitt oss Petter Northug! I dag fortjener du all hyllest du kan få. Trykk på deleknappen og send din hyllest til skikongen du også!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter