in

Nostradamus-ekspert som forutså dronning Elizabeths død hevder kong Charles vil abdisere – og etterfølgeren vil være overraskende

Kong Charles
Foto: Getty

En oppsiktsvekkende tolkning av profetiene til astrologen Nostradamus fra 1500-tallet spår en kort regjeringstid for kong Charles III.

En moderne forfatter og ekspert på verkene til Michel de Nostredame tror også han kan ha spådd at kongen vil bli etterfulgt av prins Harry.

Forslaget til tolkning er presentert i Mario Readings bok fra 2005, der han tyder et av de mange orakelordene den franske astrologen skrev i 1555.


Forfatteren Mario Reading, som er en ledende ekspert på Nostradamus, hevder at daværende prins Charles’ skilsmisse fra prinsesse Diana ville føre til betydelig mangel på popularitet som etterhvert vil tvinge den nye kongen til å abdisere.

RELATERT: Dette er Nostradamus’ spådommer om hungersnød og krig i kjølvannet av klimaendringer

Readings bok, skrevet i 2005, tolker spådommene dithen at «en mann som aldri forventet å bli konge» inntar tronen. Han spekulerer i om det betyr av prins William er ute av bildet. Formuleringen har ført til spekulasjoner om verset kan referere til at prins Harry arver tronen etter kong Charles, eller til og med australske Simon Dorante-Day som hevder å være den hemmelige sønnen til kong Charles og Camilla.

I boken som ble utgitt i 2005 bruker forfatteren diktet for å forutsi årstallet dronning Elizabeth dør.

– Innledningen er at dronning Elizabeth II vil dø, rundt 2022, i en alder av rundt nittiseks år, og dermed ha fem års kortere levetid enn morens, sier forfatteren ifølge Daily Star.

RELATERT: Dette er de dystre prediksjonene Nostradamus har om den pågående krisen

Michel de Nostradame, best kjent som Nostradamus, var en fransk farmasøyt, astrolog og matematiker som levde fra 1503 til 1566. Han er spesielt kjent for diktsamlingen Les Propheties, som består av en rekke orakelvers.

Profetiene hans har fortsatt å fascinere mange, helt opp til vår tid. Den britiske avisa The Express trekker blant annet frem at Hitlers fremmarsj, terrorangrepene på World Trade Center, Kennedy-drapet og storbrannen i London i 1666 bare er noen av de historiske begivenhetene han ifølge tilhengerne sine skal ha forutsett.

Ifølge Store norske leksikon var Michel de Nostradame en anerkjent person i samtiden sin, og berømtheter som dronning Katarina av Medici, mor til Karl IX, var bare en av mange som søkte rådene hans.

Storbritannias prins Charles ble født den 14. november 1948. Her er hans liv i bilder: (Se video):

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dronningens begravelse ble sett av 4,1 milliarder mennesker – dette er verdens åtte mest sette tv-sendinger

10 ting du ikke visste om border collier