Hjem Nyheter Notorisk blotter måtte møte i retten i håndjern for å unngå «episoder» av det han sto tiltalt for under rettssaken

Notorisk blotter måtte møte i retten i håndjern for å unngå «episoder» av det han sto tiltalt for under rettssaken

Del
X

En mann som står tiltalt for gjentatte tilfeller av blotting måtte ha på seg håndjern da han stilte i retten – i frykt for at han skulle gjenta blottingen sin foran dommeren.

Jason Paul McCracken (39) måtte nylig møte i Darwin Local Court, siktet for å ha oppført seg usømmelig og for å ikke ha overholdt rapporteringsplikten. Dette skriver NT News ifølge Daily Mail.

McCracken, som er tiltalt for flere tilfeller av onanering på offentlige steder, dukket opp i retten via videolink fra fengselet – med håndjern.

Dommer Elizabeth Morris måtte spørre forsvarsteamet hans hvorfor han var satt i håndjern, og lurte på om det skyldtes bekymringer for at han ville gjøre det samme i retten som det han står tiltalt for.

Forsvarsadvokat Erin Morton bekreftet dommerens mistanker, selv om McCracken ikke er regnet som en «påvist» risikokandidat.

Advokaten hans sa videre at hun ikke hadde protesterte mot kravet om at klienten hennes skulle stille i håndjern når han møtte i retten.

McCracken er siktet for onanering på et kjøpesenter.

Morton forklarte at klienten hennes ikke hadde det så bra, var kognitivt svekket, led av vrangforestillinger og er hjemløs uten noe støttesystem i ryggen. Han har også en hjerneskade og hadde ingen oppnevnt verge med seg på tidspunktet for den påståtte lovbruddet, til tross for at han var under en offentlig vergeordre frem til 2024.

Hun la til at hennes forsvarsteam ville sende inn en søknad om ytterligere støtte for McCracken og anmode om en medisinsk vurdering. Hennes søknad om kausjon for klienten ble akseptert.

McCracken møter i retten igjen igjen 25. august.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com