søndag, november 28, 2021

Nøtte-general Roald Øyen om ulykken: – Heldig som lever

Mest lest nå

For tre år siden var det nære ved at det gikk fryktelig galt for NRKs tidligere jule- og påskenøttgeneral Roald Øyen (80).

Roald og Nina Øien har et feriehus i Nice i Frankrike, like ved fjellet Le Baou de Saint Jeannet i Frankrike. Når de er på ferie her har Roald brukt å løpe opp fjelltoppen flere ganger i uken.

– Stadig prøvde jeg å forbedre min egen tid. Når jeg klarte det, jogget jeg fornøyd nedover igjen langs stiene og platåene, forteller han til VG.


Og det var nettopp på en slik tur det skjedde: Roald mistet fotfestet og stupte 11 meter nedover i en steinur. Mirakuløst nok klarte han å karre seg ned til huset.

– Legene fortalte meg i ettertid at hjernen hadde overtatt styringen, og sørget for at hjertet, lever, nyrer – ja, de vitale organene – fikk det de trengte slik at jeg skulle komme meg hjem. I timene som fulgte, var det som om alt av krefter og muskler forsvant, forteller han.

Da mannen kom forslått og ille tilredt hjem ringte kona Nina umiddelbart etter ambulansen.

Roald Øyen

Roald endte opp på sykehuset i Nice, før han etter hvert ble overført til Oslo.

– Hendelsen fikk meg til å reflektere over noe jeg aldri hadde tenkt over før: At jeg faktisk skal dø en gang. Den tanken hadde aldri slått meg. Jeg skal være glad for at jeg kom fra fallet med livet i behold, sier han til avisen.

Roald Øyen
Roald Øyen i «bit for bit»

Heldigvis har formen sakte men sikkert kommet tilbake. Men episoden gjør at både Roald og Nina Øyen er blitt mye flinkere til å sette pris på hver eneste dag.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter