lørdag, juni 12, 2021

NRK mister rettigheter til vintersport – Viaplay tar over

Mest lest nå

For alle oss nordmenn som elsker vintersport er det nesten utenkelig at det ikke skal være NRK som viser den til oss. Men fra 2021 er det slutt. Viaplay tar over rettighetene.

Budkampen om rettighetene var det nemlig NENT Group som vant. Det vil si at en rekke av de mest populære vintersportene i fremtiden vil sendes på TV 3 og Viaplay. Det skriver Dagbladet.

NRK som «alltid» har sendt all vintersport mister dermed mange av de mest populære grenene innenfor vintersport.


I en pressemelding skriver NENT Group at de har kjøpt rettighetene til å vise vintersport i Norden fra og med 2021.

Slik er denne bransjen

Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK, forteller til Dagbladet at de er skuffet men fremdeles skal servere sport til det norske folk.

«To og et halvt år fram i tid, det er en evighet i denne bransjen. Vi vet ikke helt hvordan planene blir, men vi har på ingen måte tenkt å legge oss ned. Vi skal fortsette å gi innhold til publikum. Ja, det er en skuffelse, men slik er denne bransjen», sier Sundvor til Dagbladet.

Store reaksjoner

Saken er den store «snakkisen» på sosiale medier nå, og mange uttrykker sin skuffelse over at NRK ikke lenger skal sende de største begivenhetene innenfor vintersporten.

Tidligere sammenlagtvinner i sprintcupen i langrenn, Trond Iversen, går så langt som å skrive at avgjørelsen er kritisk for interessen rundt ski i Norge.

Hva synes du om avgjørelsen? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter