torsdag, april 9, 2020

NRK-profil langer ut mot sikkerhetstjenesten på norske flyplasser: – en praksis basert på hudfarge

Mest lest nå

Sykepleieren døde av korona. Ble hedret av kollegene

Den britiske sykepleieren og jordmoren døde av korona fredag forrige uke. Bildet av kollegene som minnes henne i sykehusgangene har gått verden rundt. Lynsay Coventry...

Christine Kohts nye oppdatering: – kommer jeg til å dø?

I et nytt videoinnlegg på Facebook beskriver Christine Koht hvordan redselen for koronaviruset er for henne i disse dager. Men hun forteller også om...

Leonardo Dicaprio åpner lommeboken – donerer 125 millioner norske kroner til arbeidet mot coronakrisen

Verden stenger dørene og sammen kjemper vi mot coronaviruset. Denne kampen byr på store økonomiske utfordringer for mennesker over hele verden. Hollywood-stjernen Leonardo Dicaprio er...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

De fleste kjenner nok Fredrik Solvang som leder for Debatten på NRK. Nå raser journalisten i NRK mot det han kaller for «en praktisk basert på hudfarge.» 

Fredrik Solvang reagerer sterkt på at han alltid blir tiltalt på engelsk i sikkerhetskontrollen. I et innlegg som har fått mye oppmerksomhet på Twitter skriver Solvang:

«Kjære @avinor. Jeg vet jeg ikke ser urnorsk ut, men jeg er bare så j*** drittlei av å bli snakket til i sikkerhetskontrollen på engelsk som den eneste i køen. Dere kan bomme lite mye på meg som på en latvisk prostituert, men hun tiltales på norsk fordi hun er hvit. Slutt! Nå!»

Skapt debatt 

Innlegget til Solvang har gjennom helgen skapt stor debatt i sosiale medier. Mange støtter journalisten og forteller at de opplever det samme, mens andre mener det må være umulig for de som jobber i sikkerhetskontrollen å skulle snakke norsk til alle, som gjerne ikke ser norsk ut av utseende.

Selv svarer Solvang på debatten på Twitter.

«Det er så enkelt som dette: Jeg gidder ikke å føle meg som utlending i eget land. De som får meg til å føle det, kan risikere å få høre det (kjempetrussel). Jeg har ikke ment å støte østeuropeiske sexarbeidere, de som vil misforstå meg dithen, vil ikke se poenget mitt,» skriver han.

Løsningen er ifølge Solvang enkel. Til Nettavisen sier han:

– Prøv på norsk først i Norge. En enkel regel.

Kommunikasjonsjef i Avinor Joachim Westher Andersen sier til Nettavisen at det også er slik det er ment at de ansatte i sikkerhetskontrollen skal praktisere:

– Man skal tiltales på norsk og hvis man svarer på et annet språk, så prøver man på engelsk, eller på det aktuelle språket dersom man kan det, sier Westher Andersen.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter