Hjem Kjendisnytt NRK-profil Rita Westvik er død

NRK-profil Rita Westvik er død

Rita Westvik, en kjent skikkelse innen både kultur og politikk, har gått bort i en alder av 71 år. Mange husker Westvik godt fra tiden hennes i NRK.

Hun døde onsdag i Moss med datteren ved sin side etter å ha blitt diagnostisert med kreft for kort tid siden.

Westvik ble først kjent som medlem av folkrockbandet Isenkram på 70-tallet. Senere var hun initiativtaker og første redaktør for kvinneradioen RadiOrakel. Hun ledet også NRKs lørdagsunderholdning «Lørdagssirkuset» på midten av 80-tallet, hvor hun blant annet intervjuet A-ha og Boy George.

I 1985 var hun programleder for Melodi Grand Prix.

Rita Westvik (til venstre)

Etter NRK-tiden gikk hun inn i politikken som politisk rådgiver i Sosial- og helsedepartementet og senere i Utenriksdepartementet. Hun jobbet også ti år i Sintef og var rådgiver innen innovasjon og formidling.

Mange i sorg

Charlo Halvorsen, leder for NRKs underholdningsavdeling, beskriver henne som en kreativ kraft og en omsorgsfull leder. Hennes bidrag til norsk TV og radio vil bli husket lenge.

På Facebook er det nå mange som sørger og Westviks død, og ikke minst minnes henne med fine ord.

Rita Westvik er gått bort. Dette er så trist. Og så altfor tidlig. Jeg vil huske henne som en smart, energisk, kreativ…

Posted by Mette Johnsrud on Wednesday, July 10, 2024

Hun var klok, varm, lyttende og en god samtalepartner for meg på 80 tallet! Jeg var veldig heldig og glad for alle gode råd hun raust delte med meg. Hvil i fred Rita Westvik ❤️

Posted by Eddi Eidsvåg on Wednesday, July 10, 2024

Vemodig å våkne opp å se at Rita Westvik er død. Rita tok initiativet til og var den første redaktøren i RadiOrakel, hvr…

Posted by Birgit Hatlehol on Wednesday, July 10, 2024

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com