lørdag, juni 6, 2020

NRKs hallodame Kristin Johnson er død

Mest lest nå

Mange av oss nordmenn har et helt spesielt forhold til Kristin Johnson. Hennes blide ansikt dukket stadig opp på skjermen som hallodame for NRK. I går, torsdag, døde hun.

Kristins datter, Cecilie Hartsang, sier til NRK at moren døde med familien rundt seg. Kristin ble 78 år gammel.

Kristin Johnson jobbet som kanalvert, eller som hallodame, som det het før i tiden, i NRK i 38 år. Hun hadde sin første arbeidsdag i NRK 3. august i 1966 og sin siste i 2004. Hun hadde en liten pause fra kanalen i 1998. Da jobbet hun samme med tidligere NRK-kollega Knut Bjørnsen i hans shopping-kanal «TV-Butikken Norge». Men kanalen gikk konkurs samme år, og Kristin var tilbake hos NRK igjen, og var der til hun pensjonerte seg i 2004.


Frøken Ur

«Kristin Johnson var NRKs stemme og ansikt inn i millioner av norske hjem. Folk i Norge hadde et personlig forhold til henne. Ja, vi følte vel alle at hun var en venn som var midt i blant oss og kjente oss alle godt», sier kringskastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

Kristin Johnson er også kjent som stemmen til den automatiske telefonklokken «Frøken Ur». Den stemmen hadde hun fra 1992, til tjenesten opphørte i 2007. Hun hadde også den automatiske stemmen til «Opplysningen 1881» frem til 2005.

Fikk alzheimers

Kristin studerte fransk, kunsthistorie og latin ved Universitetet i Oslo tidlig på sekstitallet. Hennes store interesse for språk, gjorde at hun og studievenninnen Anja Breien, la en del av studietiden til Sorbonne i Paris.

Kristin har de siste årene vært preget av sykdommen alzheimers. De siste seks årene har hun bodd på Fagertun sykehjem på Jaren på Hadeland. Ifølge familien, har hun hatt det godt der.

Kristin har uten tvil satt spor hos en hel generasjon nordmenn. Vi kondolerer så mye.

Nedenfor kan du gjenoppleve et klipp av Kristin som hallodame. 

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter