Hjem Nyheter Ny bok spekulerer i hevnmotiv i Hagen-saken

Ny bok spekulerer i hevnmotiv i Hagen-saken

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er snart tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Hun var gift med en av Norges rikeste menn, milliardæren Tom Hagen (71).

Teoriene om hva som har skjedd har florert. Det startet som en kidnappingssak.

Den 31. oktober 2018 fikk ikke Tom Hagen tak i sin jevngamle ektefelle, den da 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, på telefonen. Dermed dro han hjem for å sjekke. Da han kom hjem fant har huset tomt, og et trusselbrev på gebrokkent norsk hvor det ifølge VG blant annet var fremsatt et krav om løsepenger på ni millioner euro i kryptovaluta.

I brevet ble det også fremsatt trusler om at Anne-Elisabeth ville bli drept dersom politiet ble involvert, får VG opplyst.Tom Hagen skal ifølge VG likevel ha kontaktet politiet og avtalte å møte en sivil patrulje på en bensinstasjon i nærheten av boligen.

Helt frem til 9. januar 2019 var historien ukjent for allmenheten. Samtidig jobbet politiet på spreng i kulissene.

Etterhvert dreide saken. VG skriver at da det aldri kom noe livsbevis fra de antatte kidnapperne som kunne kontaktes gjennom et spesielt meldingssystem gjennom en ikke-sporbar kryptovaluta snudde politiet og mente Anne-Elisabeth Hagen mest sannsynlig var drept og at trusselbrevet var villedning.

28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen. Hans kone hadde da vært savnet i halvannet år. Hagen ble ifølge VG siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone, Anne-Elisabeth Hagen. Han nekter straffskyld.

Senere ble også en mann i 30-årene, med omfattende kunnskap om kryptovaluta pågrepet og siktet. Begge er løslatt, men hadde per juni fortsatt status som siktet i saken.

Nå skriver Se & Hør i papirutgaven fra 17. september at det har dukket opp nye opplysninger i saken. Det har lenge vært kjent at ekteparet hadde en krise i ekteskapet på 1990-tallet.

Opplysningene fremkommer ifølge ukebladet i boken «Lørenskog-mysteriet» som er skrevet av TV 2-journalistene Magnus Braaten og Kenneth Fossheim.

Forfatterne skriver at ett av motivene politiet skal ha tatt opp i avhør skal ha vært at det skjedde et grovt tillitsbrudd mellom Tom Hagen og kona en gang midt på 1990-tallet.

Kan Hagen ha drept kona for å hevne tillitsbruddet som han opplevde 25 år før? Forfatterne skriver at Tom Hagen i politiavhør skal ha slått fast at da ville han nok ikke ha ventet i 25 år, og at han dessuten aldri har vært et sånt menneske som hevner seg eller tenker hevn.

Hagen skal ha orklart videre at han er litt «sunn sjalu», og at han er glad for det – dette handler ifølge Hagen om at han er glad i kona si og redd for å miste henne.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com