Hjem Nyheter Ny etterforskningsledelse i Lørenskogsaken

Ny etterforskningsledelse i Lørenskogsaken

Kari Karlsen Aas tar over som påtalefaglig etterforskningsleder i saken etter Gjermund Hanssen i Lørenskog-saken.

Onsdag kunne VG fortelle at alle de tre etterforskningslederne slutter å jobbe med Lørenskog-saken – og at årsaken er en konflikt med ledelsen i Øst politidistrikt om veien videre.

Kort fortalt har striden handlet om ressurser, hvilken prioritet saken skal ha internt og den videre organiseringen av etterforskningen av mysteriet, som fortsatt står uløst.

Fredag kunngjør Øst politidistrikt at en ny etterforskningsledelse er på plass.

– Saken har fortsatt høy prioritet i vårt distrikt. Dette er en krevende og kompleks sak og det har derfor vært viktig for oss å få på plass et faglig sterkt team med solid erfaring fra alvorlige straffesaker, sier leder for Felles enhet for påtale, Vibeke Schøyen.

Kari Karlsen Aas ta over som påtalefaglig etterforskningsleder i saken etter Gjermund Hanssen.  Aas har vært ansatt som politiadvokat i Øst politidistrikt siden 2015. Hun har hatt ansvaret for flere alvorlige saker, både svært komplekse og med forgreininger til utlandet, senest en større sak innenfor organisert kriminalitet og med europeisk samarbeid.

Med seg har hun politiadvokat Marie Falchenberg, og Guro Holm Hansen som også vil bistå inn i saken. Sistnevnte har fulgt Lørenskogsaken tett gjennom flere perioder i de snart fire årene etterforskningen har pågått. Falchenberg har tidligere blant annet vært dommerfullmektig ved Oslo Tingrett og utreder for Norges Høyesterett.

Kristian Krohn og Trond Andre Solvang tar over som politifaglig etterforskningsledere i saken. Begge har lang og bred erfaring innen etterforskningsfaget, og har tidligere ledet flere alvorlige og komplekse saker, deriblant drapssaker. De er ansatt ved avsnitt grov vold og drap i Lillestrøm.

– Det er viktig for meg å understreke at de strukturelle endringer vi nå gjør i forbindelse med prioritering og ressurssetting av den videre etterforskningen av Lørenskogsaken, ikke er en nedskalering. Saken etterforskes fremdeles aktivt og dette teamet vil sikre god framdrift i saken, sier Schøyen. – Det vil bli en periode med overlapping frem til det nye teamet overtar ansvaret for saken. Inntil videre er Gjermund Hanssen fortsatt påtaleansvarlig, sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com