lørdag, juni 12, 2021

Ny forskning: homofober er faktisk mindre intelligent

Mest lest nå

Har du noen gang opplevd å komme i prat med en homofob, hvor du har tenkt at dette mennesket må være mindre intelligent?

Vel, den tanken støttes nå av ny forskning fra Australia.


En rekke tidligere studier har påvist at det finnes en sammenheng mellom lav intelligens og mennesker som har lett for å utvikle fordommer. Det nye studiet har påvist at personer meg lav kognitiv intelligens har lettere for å få fordommer mot mennesker som forelsker seg i det samme kjønn, skriver Dagens ETC.

Foto: Pixabay

Studiet som ble utført på Queensland university i Australien har brukt over 11 000 mennesker i sin forskning. De har benyttet seg av tre forskjellige parametere for å måle disse menneskenes intelligens, blant annet leseferdigheter.

Den gruppen mennesker som scoret dårligst på disse parameterene viste seg å i stor grad har større fordommer mot homofili, enn hva som var tilfellet med forsøkspersonene som scoret høyere på testene. Forskjellene var betydelige.

Det vitenskapelige tidsskriftet Intelligence har nå publisert studiet.

Så da vet du at du har rett neste gang du prater med en homofob og tanken om mindre intelligens slår deg, du prater rett og slett med et lite intelligent menneske!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter