Hjem Forskning Ny forskning: Hundeeiere lever lenger enn hundeløse mennesker

Ny forskning: Hundeeiere lever lenger enn hundeløse mennesker

Del
X

Forskerne har brukt 70 år på å studere hundeeiernes helse. Og det viser seg at de som eier en hund, både lever lenger og kommer seg raskere etter sykdom, enn mennesker uten hund.

Forskerne ved American Heart Association, har studert over fire millioner mennesker over hele verden i over 70 år. Og det er ingen tvil om at hundeeiere har bedre helse enn andre. Eier du en hund, har du nemlig 24 prosent mindre risiko for å dø tidlig, uansett dødsårsak, enn om du ikke hadde hatt hund. det skriver CNN.

Bedre rehabilitering etter sykdom med hund

Folk som allerede hadde hatt et hjerteinfarkt eller et slag, hadde enda større utbytte av å ha hund.

«For disse menneskene, var det enda gunstigere å ha hund. De hadde 31 prosent redusert risiko for å dø av hjerte- og karsykdommer», sier Caroline Kramer, hovedforfatter av studien, til CNN.

hund

Å ha hund gjør deg friskere! Foto: Canva

Hundeiere som bodde alene var de friskeste

I Sverige har det blitt gjennomført en liknende studie. Over 336.000 svenske menn og kvinner har vært med i studien som ble publisert i tidsskriftet Circulation. Der kom forskerne frem til at hundeiere som levde alene, var de med aller best helse.

«Det mest interessante ved denne studien, var at folk som bodde alene faktisk var de som kom best ut av det i hjerteinfarkt- og slag-gruppen», sier Martha Gulati, hundeeier og forfatter av den svenske studien. Hun har vært involvert i begge studiene.

«Folk som bodde alene med en hund, levde lenger enn folk som bodde alene uten hund», sier hun videre.

Ensomhet øker risiko for tidlig død

Vi vet at ensomhet og social isolasjon gir sterk risiko for tidlig død, og vår hypotese var at et dyrs selskap kan forebygge det, sier Tove Fall, professor ved universitetet i Uppsala.

«Single hundeiere må ta alle turene med hunden alene, og vi vet at fysisk aktivitet er viktig i rehabilitering etter hjerte- og karsykdommer», sier hun videre.

SE OGSÅ: Moren spør babyen om hun kan si «mamma» – Men den som svarer er hunden!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com