Hjem Forskning Forskning: Mennesker som liker Gin og Tonic har større hjerner

Forskning: Mennesker som liker Gin og Tonic har større hjerner

Mennesker som foretrekker Gin og Tonic kan ha større hjerne enn andre. 

Aftonbladet omtaler den nye studien som er utført ved University of Queensland i Australia. De konkluderer med at mennesker som er glad i Gin og Tonic ofte har større hjerner enn mennesker som ikke liker drinken.

Selv det danske vitenskapelige tidsskriftet Videnskab har skrevet om forskningen som dog ikke sier noe om intelligens. Det er altså størrelsen på hjernen man har forsket på, og ikke hvor smart man er.

«Uansett om du liker tonic eller ikke så kommer mennesker med større hjerner til å synes at smaken er mindre bitter enn andre», sier en av forskerne bak studiet, Daniel Hwang, i en pressemelding på universitetets hjemmeside.

Over 1600 deltakere

Over 1600 personer fra Australia og USA har deltatt i studien. Man brukte røntgen for å måle størrelsen på hjernen til deltakerne som deretter skulle smake på forskjellige søte og bitre produkter som de skulle rangere etter hvor godt de likte dem. Et av produktene de smakte på var kinin, noe som er en nøkkelingrediens i tonicvann.

LES OGSÅ: Prøv Gin & Tonic-kaffe!

Aftonbladet skriver at studiet avslørte at venstre del av hjernen som kontrollerer minne, lukt og visuell oppfatning, var større hos deltakerne som ikke synes kinin var særlig bittert.

Mennesker som liker Gin og Tonic har en tendens til å ha større hjerne.
Mennesker som liker Gin og Tonic har en tendens til å ha større hjerne. Foto: Pixabay

Kan gi svar på spiseforstyrrelser

Studiet er ikke bare en morsom opplysning om hvordan hjernen vår fungerer. Forskerne håper resultatene på sikt kan hjelpe dem til å forstå hvordan man bedre kan behandle spiseforstyrrelser.

«Studiet vårt er et steg på veien for å forstå hvordan hjernen oppfatter smaker. Resultatet har betydning for å forstå hvordan vi kan behandle spiseforstyrrelser», skriver Daniel Hwang i pressemeldingen.

Gin og Tonic er et yndet produkt for forskning. Tidligere har vi blant annet skrevet om studier som mener at Gin kan være lindrende for pollenallergikere og at mennesker som drikker Gin føler seg mer sexy enn andre.

Som med all forskning bør man alltid ha et kritisk syn og være klar over at det kan finnes andre faktorer som påvirker resultatene. Men dersom du er av typen som liker et glass Gin i ny og ne så kan du i hvert fall slå deg på brystet og si at du både har større hjerne og er mer sexy enn dem som ikke liker det! 

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com