Forsiden Forskning Ny forskning sier at bacon er like farlig som sigaretter.

Ny forskning sier at bacon er like farlig som sigaretter.

Bacon, burgere og pølser ER kreftfremkallende. Det er faktisk like farlig som sigaretter, sier WHO. (Verdens helseorganisasjon) 

[sc:Adsense ]

Reklame

Dette er triste nyheter for alle kjøttelskere. I dag rapporterer nemlig DailyMail at verdens helseorganisasjon har kunngjort en ny forskning som sier at å spise bacon, hamburgere og pølser er like kreftfremkallende som å røyke sigaretter.

Resultatet som kommer fra forskere fra ti ulike land kan føre til helseadvarsler på baconpakkene i butikken. Kurt Straif fra WHO sier:

– For den enkelte vil ikke risikoen for å utvikle kreft være veldig stor. Men jo mer bearbeidet rødt kjøtt man spiser, jo større sjanse er det for å utvikle spesielt tykktarmkreft.

Tim Key er en professor som jobber ved forskningsavdelingen for kreft på Oxford universitet. Han sier dette om funnene:

– Vi har visst ganske lenge at det sannsynligvis er en sammenheng mellom rødt bearbeidet kjøtt og tykktarmskreft. Dette betyr ikke at du må stoppe å spise dette. Men dersom du spiser mye av det, så bør du vurdere å kutte ned. Noen dager i uken kan du bytte ut pølser med fisk til middag for eksempel. Eller spise salat til lunsj, istedenfor rødt kjøtt.  

– Å spise litt bacon i ny og ne vil ikke gjøre noe skade. Å spise sunt handler om moderasjon. Bearbeidet kjøtt vil si kjøtt som er tilsatt kjemikalier som gjør at kjøttet holder seg lenger. Skinke, salami, chorizo, bacon, burgere og pølser er eksempel på slikt bearbeidet kjøtt. Så lenge det ikke er hjemmelaget naturligvis.

Den nye forskningen til WHO tilsier at slik kjøtt er mer dødelig enn vi har trodd tidligere. Å spise mye rødt og bearbeidet kjøtt blir klassifisert som like kreftfremkallende som alkohol, asbest, arsenikk og sigaretter.

LES OGSÅ
Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

[sc:Adsensebunn ]

Men hva er «mye kjøtt» da?

Mennesker som spiser mer enn 90 gram rødt og bearbeidet kjøtt hver dag er i faresonen. Man bør ikke spise mer enn maks 70 gram hver dag, sier organisasjonen.

En wienerpølse veier rundt 60 gram, mens en skive bacon veier rundt 15 gram.

Så vi kan vell konkludere med at du fremdeles kan nyte både bacon og burgere. Men du bør ikke spise det hver dag, i hvert fall ikke mer enn 70 gram for dagen.

[sc:AdsenseLink]

[sc:Facebook ]

 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Sykepleieren løp ut av rommet da hun så hva som var i pasientens øre

Susie Torres fra Kansas City trodde hun hadde vann i øret, og tok seg en tur til legen. Da sykepleieren sjekket øret hennes, løp...

Hun er 83 år gammel, og hun er kroppsbygger. Se de utrolige bildene

Ernestine Shepherd var ikke spesielt opptatt av noen form for trening som ung. Ikke før hun ble 56 år. Etter det, tok det plutselig...

Ulrikke Falch fikk voldsomt angstanfall – endte på legevakta

Skuespiller Ulrikke Falch (23) har jobbet med en ny tv-serie kalt "F-ordet". Serien har blitt utsatt flere ganger på ubestemt tid. Nå forteller Ulrikke...

Alex Rosén sjokkerer Märtha Louise i radioprogram

Da prinsessen vår nylig var gjest i "Alex Rosén Show" på Radio Rock, mistet hun både munn og mæle av Alex ville AG3-historie. Det mange...

Foreslår å øke fartsgrensene i Norge – her kan det bli lov å kjøre fortere

Nå foreslår samferdselsminister Jon Georg Dale å øke fartsgrensene på flere strekninger i Norge. Dette gjelder foreløpig seks ulike strekninger. "Riktige fartsgrenser er vesentlig for...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT