in ,

Ny forskning sier at bacon er like farlig som sigaretter.

kreft av bacon

Bacon, burgere og pølser ER kreftfremkallende. Det er faktisk like farlig som sigaretter, sier WHO. (Verdens helseorganisasjon) 

[sc:Adsense ]

Dette er triste nyheter for alle kjøttelskere. I dag rapporterer nemlig DailyMail at verdens helseorganisasjon har kunngjort en ny forskning som sier at å spise bacon, hamburgere og pølser er like kreftfremkallende som å røyke sigaretter.

Resultatet som kommer fra forskere fra ti ulike land kan føre til helseadvarsler på baconpakkene i butikken. Kurt Straif fra WHO sier:

– For den enkelte vil ikke risikoen for å utvikle kreft være veldig stor. Men jo mer bearbeidet rødt kjøtt man spiser, jo større sjanse er det for å utvikle spesielt tykktarmkreft.

Tim Key er en professor som jobber ved forskningsavdelingen for kreft på Oxford universitet. Han sier dette om funnene:

– Vi har visst ganske lenge at det sannsynligvis er en sammenheng mellom rødt bearbeidet kjøtt og tykktarmskreft. Dette betyr ikke at du må stoppe å spise dette. Men dersom du spiser mye av det, så bør du vurdere å kutte ned. Noen dager i uken kan du bytte ut pølser med fisk til middag for eksempel. Eller spise salat til lunsj, istedenfor rødt kjøtt.  

– Å spise litt bacon i ny og ne vil ikke gjøre noe skade. Å spise sunt handler om moderasjon. Bearbeidet kjøtt vil si kjøtt som er tilsatt kjemikalier som gjør at kjøttet holder seg lenger. Skinke, salami, chorizo, bacon, burgere og pølser er eksempel på slikt bearbeidet kjøtt. Så lenge det ikke er hjemmelaget naturligvis.

Den nye forskningen til WHO tilsier at slik kjøtt er mer dødelig enn vi har trodd tidligere. Å spise mye rødt og bearbeidet kjøtt blir klassifisert som like kreftfremkallende som alkohol, asbest, arsenikk og sigaretter.

[sc:Adsensebunn ]

Men hva er «mye kjøtt» da?

Mennesker som spiser mer enn 90 gram rødt og bearbeidet kjøtt hver dag er i faresonen. Man bør ikke spise mer enn maks 70 gram hver dag, sier organisasjonen.

En wienerpølse veier rundt 60 gram, mens en skive bacon veier rundt 15 gram.

Så vi kan vell konkludere med at du fremdeles kan nyte både bacon og burgere. Men du bør ikke spise det hver dag, i hvert fall ikke mer enn 70 gram for dagen.

[sc:AdsenseLink]

[sc:Facebook ]

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

amming og mobilbruk

Jordmødre advarer: Legg bort mobilen når du ammer!

flyktninger

Asylsøkere nekter å gå av bussen – vil bo mer sentralt