fredag, desember 13, 2019
Forskning Forskning: storesøsken er de dårligste sjåførene

Forskning: storesøsken er de dårligste sjåførene

-

Du kjenner sikkert mange personer som rett og sett ikke er gode bilsjåfører. Personer som stadig bryter fartsgrensen, havner i feil fil eller bruker mobil mens de kjører. Personer som rett og slett gjør ting de ikke skal i trafikken.

I følge en forskningstudie fra England er det høyst sannsynlig at disse personene er storesøsken.

Mirror skriver at Privilege Car Insurance, et firma som jobber med bilforsikringer, har utarbeidet en forskningsrapport som kan avsløre hvem som er de beste og verste sjåførene.

I studiet så man på 365 mennesker og konkluderte med at det er betydelige forskjeller mellom kjørevanene til mennesker som er storesøsken og andre mennesker som ikke har vokst opp med en lillebror eller lillesøster.

Storesøsken er de dårligste trafikantene, fastslår forskning. Foto: Pixabay

Forskningen viser at forskjellene er sjokkerende. Det er hele 89% sjanse for at storesøsken for eksempel bryter fartsgrensen enn andre. Storesøsken kjører 46% oftere i feil fil og bruker mobilen 30% mer når de sitter bak rattet enn hva som er tilfellet for andre folk.

Storesøsken er også 17% mer tilbøyelig til å sminke seg samtidig som de kjører bil.

Alenebarn er de beste trafikantene 

Alenebarn er gjerne kjent for å være bortskjemte og egoistiske. Men i denne undersøkelsen kommer de desidert best ut. Det viser seg at alenebarn er de mest hensynsfulle trafikantene.

Storesøsken mest intelligent, men ikke i trafikken

Tidligere har forskning fastslått at storesøsken veldig ofte er mer intelligent enn sine yngre søsken.

Forskning.no antyder at jo lenger ned i søskenflokken du er, jo mindre intelligent er du i forhold til dine søsken. Artikkelen til forskning.no baserer seg på en undersøkelse fra den tyske byen Leizpzig.

Men dette gjelder altså ikke i trafikken hvor storesøsken er de store taperne.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...