onsdag, august 12, 2020

Forskning: Storesøster og storebror er klokest i søskenflokken.

Mest lest nå

Derfor har hekling og strikking noen fantastiske helsefordeler!

Hekling og strikking er en populær hobby for mange nordmenn. Men foruten å være kjekt, hevder eksperter at du får en rekke helsefordeler ved...

De fleste som er eldst i en søskenflokk vil nok nikke anerkjennende til dette. Forskning sier nemlig at du som storesøster eller storebror er klokest av søsknene dine. 

Forskning.no antyder at jo lenger ned i søskenflokken du er, jo mindre intelligent er du i forhold til dine søsken. Artikkelen til forskning.no baserer seg på en undersøkelse fra den tyske byen Leizpzig.


Alt håp er ikke ute for deg som lillesøsken 

Julia M. Rohrer har ledet forskningsprosjektet i Leipzig. Forskningen baserer seg på studier av over 20.000 mennesker. Selv om tendensen viser at eldre søsken er mer intelligent så er ikke dette et absolutt.

Faktisk så var nummer to i søskenflokken mer intelligent enn nummer en i fire av ti undersøkelser.

Selv om førstefødte statistisk sett gjorde det noe bedre på intelligenstester, så var ikke forskjellen stor. Det som imidlertid er interessant var at undersøkelsen viser at førstefødte har større tro på seg selv. Den eldste i søskenflokken oppga oftere at de er mer intelligent enn sine søsken.

Yngre søsken var mer tilbakeholden med å proklamere høyere intelligens enn sine eldre søsken. Kanskje forskjellen i undersøkelsen rett og slett er et utslag av større selvtillit for de som har yngre søsken?

130,381FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter