tirsdag, februar 18, 2020
Forskning Forskning: Storesøster og storebror er klokest i søskenflokken.

Forskning: Storesøster og storebror er klokest i søskenflokken.

-

De fleste som er eldst i en søskenflokk vil nok nikke anerkjennende til dette. Forskning sier nemlig at du som storesøster eller storebror er klokest av søsknene dine. 

Forskning.no antyder at jo lenger ned i søskenflokken du er, jo mindre intelligent er du i forhold til dine søsken. Artikkelen til forskning.no baserer seg på en undersøkelse fra den tyske byen Leizpzig.

Alt håp er ikke ute for deg som lillesøsken 

Julia M. Rohrer har ledet forskningsprosjektet i Leipzig. Forskningen baserer seg på studier av over 20.000 mennesker. Selv om tendensen viser at eldre søsken er mer intelligent så er ikke dette et absolutt.

Faktisk så var nummer to i søskenflokken mer intelligent enn nummer en i fire av ti undersøkelser.

Selv om førstefødte statistisk sett gjorde det noe bedre på intelligenstester, så var ikke forskjellen stor. Det som imidlertid er interessant var at undersøkelsen viser at førstefødte har større tro på seg selv. Den eldste i søskenflokken oppga oftere at de er mer intelligent enn sine søsken.

Yngre søsken var mer tilbakeholden med å proklamere høyere intelligens enn sine eldre søsken. Kanskje forskjellen i undersøkelsen rett og slett er et utslag av større selvtillit for de som har yngre søsken?

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...