torsdag, august 6, 2020

Ny forskning: To øl om dagen er ideelt for din psykiske helse

Mest lest nå

Det er den svenske forskeren Katalin Gemes som har kommet frem til de noe spesielle resultatene. Nemlig at to øl om dagen minsker sjansen for depresjon.

Katalin Gemes jobber ved Karolinska Institutet i Sverige. Hun har utført en studie på over 5000 mennesker over ti år. Studien viste at de som drakk moderate mengder alkohol, og ideelt sett to øl om dagen, hadde mye bedre psykisk helse enn de som ikke drakk noe alkohol i det hele tatt. Det skriver The Sun.

De som drakk to øl om dagen, hadde kun 5 prosent sjanse for å bli deprimerte. De som ikke drakk noe alkohol i det hele tatt, hadde hele 70 prosent sjanse for å bli rammet av en depresjon.


Drikker i sosiale settinger

Forsøket viste at de som drakk to øl om dagen hadde betydelig mindre sannsynlighet for å bli deprimerte.
Forsøket viste at de som drakk to øl om dagen hadde betydelig mindre sannsynlighet for å bli deprimerte. Foto: Pixabay

Forskeren mener de oppsiktsvekkende resultatene kan ha med sosial omgang å gjøre. Drikker man øl, gjør man det gjerne sammen med venner på puben eller mens man griller med venner i hagen.

«Å delta i sosiale settinger, kan forklare hvorfor depresjonsrisikoen var lavere i den gruppen», sier Katalin Gemes til The Sun.

En annen grunn til at man føler seg bedre når man drikker alkohol, er at alkoholen får kroppen til å slappe av, og hjernen produserer mer serotonin, som er kroppens eget lykkehormon. En tredje teori, er at øl inneholder bestemte typer gode, helsebringende bakterier som gir riktig tarmflora som igjen påvirker vår psykiske helse.  

Ikke drikk for mye

Men man skal ikke drikke for mye alkohol. Drikker man mer enn 2 øl om dagen, eller 14 øl i uken, øker nemlig sjansen for å bli deprimert igjen. Studien viste nemlig at dersom man drikker mer enn 14 øl i uken, øker sjansen for å bli deprimert med hele 80 prosent.

Så det gjelder å holde seg til det magiske tallet 14 øl i uken. Verken mer eller mindre.

130,336FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter