in

Ny forskning – Vi bekymrer oss like mye for barna når de blir voksne

Foreldre slutter aldri å bekymre seg. Foto: Canva

Trodde du at foreldre sluttet å bekymre seg for barna sine når de ble voksne? Det stemmer ikke. Ny forskning viser at foreldre mister nattesøvnen av bekymring, selv etter at barna har flyttet ut.

Det er ny studie som er publisert i The Gerontologist Journal som viser at foreldre aldri slutter å bekymre seg for barna sine. Faktisk er eldre foreldre like bekymret for de voksne barna sine, som de var da barna var små.

Grunnen kan, ifølge forskerne være, at da barna var små, og bodde hjemme, så hadde man alltid oversikt og kontroll på dem. Når barna vokser opp, og etter hvert flytter ut, enten for å gå på skole eller for å jobbe, så har man ikke like stor kontroll på hva barna driver med.


Går ut over nattesøvnen

Det er lege og geriater Amber J. Seidl fra Penn State York som har ledet studien.

«Jeg søker informasjon på temaer som hjelper oss å forstå hvordan familien fortsetter å ha en sentral plass i livene våre gjennom hele voksenlivet», sier hun til CBS.

Foreldre slutter aldri å bekymre seg. Foto: Canva

I studien deltok 186 heteroseksuelle gifte par med et gjennomsnitt på to eller tre voksne barn. Det kom tydelig frem at mange bekymret seg for barna, og at det var en direkte sammenheng mellom bekymringer og søvnkvaliteten.

Helikopterforeldre

Amber J. Seidl forklarer det på denne måten:

«Ny forskning på unge voksne viser at foreldre og barn har et stort nivå av engasjement. Selv om foreldre og voksne barn alltid har hatt et visst nivå av involvering, ser vi tydelig en økning i den generasjonen vi gjerne kaller helikopterforelde», sier hun.

Forskeren tror også at eksplosjonen av smarttelefoner og sosiale medier er med på å gi foreldrene enda flere grunner til å bekymre seg, siden de nå kan følge med på alt barna går gjennom og hva de driver med.

En forelder er alltid en forelder – uansett hvor gammel barna blir! 

LES OGSÅ: Forskning: Besteforeldre som regelmessig sitter barnevakt lever faktisk lenger

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hundene som poserer på bildet av Julekrybben går viralt

Kongen er sykmeldt – dette sier slottet